Κοινωνία

10 Ιουλίου 2024 09:51

Ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύσεις γονιών με τρία παιδιά

Στα άκρα έφτασαν οι γονείς τριών ανηλίκων μετά το διαζύγιό τους και με τα παιδιά στη «μέση».

Ενδοοικογενειακή βία: Αλληλομηνύσεις γονιών με τρία παιδιά
-

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισαν χθες οι γονείς τριών ανήλικων παιδιών, μετά την ανταλλαγή μηνύσεων για ενδοοικογενειακή απειλή.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη την Κυριακή, σε σπίτι στο Νότιο Πήλιο, όπου διαμένει η γιαγιά και μαζί της βρίσκονταν τα τρία ανήλικα εγγόνια της. Ο πατέρας, πήρε τηλέφωνο και ζήτησε από την πρώην σύζυγό του να δει τα παιδιά, κάτι που η ίδια δεν δέχθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις ο πατέρας κατάλαβε ότι η κατηγορούμενη δεν είχε καμία θέληση να τον αφήσει να δει τα παιδιά, την απείλησε ότι θα της κάνει κακό και εκείνη του απάντησε ότι θα βάλει φωτιά και θα κάψει την επιχείρησή του.

Όπως είπε η κατηγορούμενη ενώπιον του δικαστηρίου, ο πρώην σύζυγός της ισχυρίστηκε, όταν της τηλεφώνησε, ότι είχε λήξει η δικαστική απόφαση η οποία έδινε σε εκείνη την επιμέλεια των παιδιών και είχε κάθε δικαίωμα να τα δει.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είχε μεταβεί τέσσερις φορές στην Κομοτηνή όπου διέμενε η μητέρα με τα παιδιά, προκειμένου να τα δει. Κάθε φορά όμως, σύμφωνα με τον συνήγορο, εκείνη έβρισκε ευφάνταστες δικαιολογίες προκειμένου να το αποφύγει ενώ μάλιστα, δύο φορές είχαν συμφωνήσει να μεταβεί στην Κομοτηνή από τον Βόλο για να τα δει αλλά μόλις έφθανε, έβρισκε την πόρτα κλειστή. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει πληθώρα μηνυμάτων μεταξύ των δύο αντιδίκων, από τα οποία αποδεικνύεται ότι ο πατέρας παρακαλούσε την μητέρα των παιδιών του να τον αφήσει να τα δει και εκείνη είτε αρνείτο, είτε δεν απαντούσε στα μηνύματά του.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι κοινωνικοί λειτουργοί διαπίστωσαν άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, σε σπίτι χωρίς στρώματα και ψυγείο, ενώ τα ανήλικα κυνηγιούνται μεταξύ τους με μαχαίρια.

Τελικώς, το Δικαστήριο επέβαλε και στους δύο γονείς ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και επιπλέον χρηματική ποινή 2.000 ευρώ στην μητέρα, υπενθυμίζοντας πως η επιμέλεια ανήκει και στους δύο, δίνοντάς τους μία ευκαιρία να συνεργαστούν για χάρη των τριών ανήλικων παιδιών τους.

Πηγή: gegonota.news

Ειδήσεις σήμερα:  

Γάζα: Εκατόμβη νεκρών στον νέο βομβαρδισμό σχολείου

Copa America: Η Αργεντινή στον τελικό (εικόνες)

Φωτιά στην Αλβανία κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)