Παράξενα

Χθες 11:25

Μαγνησία - Ενδοοικογενειακή βία: Διερμηνέας σε δίκη μετέφραζε “άλλα αντ’ άλλων” για να αθωώσει τον κατηγορούμενο

Πώς ο νεαρός προσπάθησε να εξαπατήσει την έδρα για τις πράξεις του κατηγορούμενου, και να οδηγήσει στην αθώωσή του.

Μαγνησία - Ενδοοικογενειακή βία: Διερμηνέας σε δίκη μετέφραζε “άλλα αντ’ άλλων” για να αθωώσει τον κατηγορούμενο
-

Τον ρόλο διερμηνέα σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στο Πήλιο ανέλαβε… φίλος του κατηγορούμενου, μεταφράζοντας εσφαλμένα για λογαριασμό του θύματος κατά την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μιας μη-ελληνόφωνης 34χρονης γυναίκας από τον σύζυγό της, επίσης μη-ελληνόφωνο, την Κυριακή 14/07, με τη γυναίκα να φέρει μάλιστα εμφανή τα σωματικά σημάδια της επίθεσης. Όπως μεταδίδει το gegonota.news, όταν ο διερμηνέας μετέφερε στο θύμα τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, οι απαντήσεις όμως δεν συμβάδιζαν με τις κινήσεις αυτές καθώς ο άνδρας διερμήνευε όπως… συνέφερε τον κατηγορούμενο:

 «Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω. Έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω», διερμήνευε ο νεαρός προς το δικαστήριο, μεταφέροντας δήθεν τα λεγόμενα της κοπέλας.

«Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» σχολίασαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας, προειδοποιώντας τον διερμηνέα και την καταγγέλλουσα: «Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη». Ωστόσο ο διερμηνέας συνέχισε, και μάλιστα με παρεμβάσεις του ζητούσε εμμέσως να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος. Εντέλει αφού πρόεδρος και εισαγγελέας δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης, εκείνος παραδέχθηκε ότι είναι φίλος του κατηγορούμενου και απολύθηκε. Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 17.07 με διορισμό νέου διερμηνέα από το δικαστήριο.

12345 8910
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)