Κοινωνία

08 Ιουλίου 2024 08:56 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιουλίου 2024 15:32

Μπαλωθιές - Θάνατος 36χρονου: η απολογία του μπατζανάκη του

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών δίνει εξηγήσεις για τους πυροβολισμούς και για το πως το γλέντι για την κουρά κατέληξε σε τραγωδία.

Μπαλωθιές - Θάνατος 36χρονου: η απολογία του μπατζανάκη του
-

Απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι, ο 32χρονος άνδρας που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 36χρονου στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, μετά από άσκοπους πυροβολισμούς, στη διάρκεια εκδήλωσης για το κούρεμα προβάτων (κουρές).

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το βράδυ Τετάρτης 3 Ιουλίου , με τον 32χρονο να αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί ότι λίγες ώρες μετά από την κηδεία του 36χρονου άνδρα, αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις ανδρών από δύο γλέντια για άσκοπους πυροβολισμούς, με τους συλληφθέντες να είναι "αρματωμένοι" με εκατοντάδες σφαίρες.

Ο 36χρονος έπεσε νεκρός από μπαλωθιές που έσκασαν από το όπλο του μπατζανάκη του και αδελφικού του φίλου. Ο Γιώργος Νταγιάκος είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει τα τελευταία χρόνια την “ξενιτιά” στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, για να βρίσκεται κοντά στη σύντροφό του και το αγοράκι τους, και για να μπορεί να είναι κοντά στις θερμοκηπιακές του καλλιέργειες, καθώς και στην ανάγκες της εκτροφής των ζώων τα οποία διατηρούσε. Έτσι, αποφάσισε να μετακομίσει στην Κρήτη μη γνωρίζοντας ότι το νήμα της ζωής του θα κοβόταν, λίγο καιρό αργότερα.

Κηδεία - Μπαλωθιά

Ανείπωτη θλίψη επικράτησε στο τελευταίο αντίο στον 36χρονο Γιώργο Νταγιάκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τετάρτης 03.07 από πυροβολισμό σε γλέντι στο Λασίθι. Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην κηδεία του και δακρυσμένα μάτια και "βουβός" πόνος επικρατούσαν μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό για τον άνδρα ο οποίος αφήνει πίσω του ορφανό από πατέρα ένα 4χρονο αγοράκι. Το Καπίστρι (Σταυρός) από όπου κατάγεται η μητέρα του Αγγελική Σιγανού και το Κεντρί όπου εργαζόταν η μητέρα του και όπου εκείνος είχε τις περισσότερες συναναστροφές του, θρηνούν και προσπαθούν να δώσουν κουράγιο και δύναμη στους οικείους του αδικοχαμένου παλικαριού.

Η συγκλονιστική μαρτυρία από τους πυροβολισμούς

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ανθρώπου που ήταν μπροστά στην οικογενειακή τραγωδία και περιγράφει “καρέ-καρέ” τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης: «Τα παιδιά ήταν στην αυλή. Τρώγανε, πίνανε, και είχαν μουσική. Παίζανε μπαλωθιές. Είχαν πιει πάρα πολύ. Το θύμα λίγο πριν γίνει το μοιραίο πήγε τουαλέτα πίσω από το σπίτι. Ο 32χρονος πυροβολούσε με το όπλο και όπως ερχόταν ο μπατζανάκης του τον βλέπω να πέφτει. Εκείνη την ώρα άλλοι τραγουδούσανε, άλλοι μιλούσανε και κανείς δεν πρόσεξε τον 36χρονο να πέφτει. Εκείνη τη στιγμή έπαιξε τρεις ή τέσσερις. Νομίζω καθόταν, τράβηξε το πιστόλι του με το ένα χέρι, σηκώθηκε όρθιος και έριχνε με το χέρι πάνω. Το θύμα ήταν λίγα μέτρα μακριά. Δεν ξέρω πώς τον πέτυχε. Μήπως βρήκε η σφαίρα στο δέντρο που έχουμε στην αυλή;… Μόλις συνειδητοποίησε το παιδί ότι τον πέτυχε, τράβαγε τα μαλλιά του, φώναζε, ούρλιαζε. Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει και να είναι ξάπλα στο έδαφος. Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Τον σήκωσα στο πλάι και είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα: “Βοήθεια παιδιά! Σταματήστε. Τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί”. Τον σήκωσαν και τον βάλανε στην καρότσα να τον πάνε στο νοσοκομείο. Άρχισε να χάνει πολύ αίμα. Δεν τσακώθηκαν. Ήταν αγαπημένοι. Τραγουδούσαν και περνούσαν καλά. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έγινε κάτι εσκεμμένα. Προσπαθούσαν να κόψουν έναν σπάγγο με το πιστόλι και ρίχνανε μπαλωθιές στον αέρα. Πυροβολούσε πάντα με το χέρι πάνω».

Ο 36χρονος χαροπάλευε στο φορείο μέχρι να φτάσουν στο νοσοκομείο. Όταν τον παρέλαβε το προσωπικό ήταν αργά. Είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Κηδεία - Μπαλωθιά

«Σκότωσα τον ίδιο μου τον αδερφό»

«Είμαι συντετριμμένος, δεν έχω τη δύναμη να μιλήσω. Σκότωσα από αμέλεια έναν από τους πιο στενούς μου ανθρώπους, έναν αδελφό μου. Δεν θα συνέλθω ποτέ από τον πόνο που νιώθω ότι προκάλεσα. Λεπτομέρειες από όσα θυμάμαι θα πω στις δικαστικές Αρχές», είπε μέσα από τη φυλακή ο δράστης μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

«Ήταν σαν αδέλφια, είχαν άριστες σχέσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο συνήγορός του Γιώργος Στειακάκης και συνέχισε: «Ήταν καλεσμένοι στο έθιμο κουρών ενός συντοπίτη τους, καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που έστρεψε το όπλο σε πλάγια θέση, ενώ εκείνος καθόταν, χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά. Ούρλιαζε και έφυγε από το σημείο, ενώ όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Είναι συντετριμμένος, άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδελφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει».

Ειδήσεις σήμερα:  

Τροχαίο: Νεαρός απανθρακώθηκε στο αυτοκίνητό του

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας

Ουκρανία: Οικογένεια που επέστρεφε από την εξοχή σκοτώθηκε από νάρκη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)