Κόσμος

27 Μαΐου 2024 20:52

Νετανιάχου για επίθεση στη Ράφα: Για εμάς είναι τραγωδία

Τουλάχιστον 45 άμαχοι έχασαν την ζωή τους από πυρκαγιά σε καταυλισμό εκτοπισμένων, η οποία προκλήθηκε από ισραηλινό πλήγμα.

Νετανιάχου για επίθεση στη Ράφα: Για εμάς είναι τραγωδία
-

Γάζα - Ράφα - Βομβαρδισμός

«Τραγικό δυστύχημα» χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την πυρκαγιά που προκλήθηκε από ισραηλινό πλήγμα στη Ράφα και στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Παλαιστινίους, διαβεβαιώνοντας ότι το συμβάν θα διερευνηθεί.

«Στη Ράφα έχουμε ήδη απομακρύνει περίπου ένα εκατομμύριο αμάχους, αλλά παρά τις προσπάθειες να μην τους βλάψουμε, συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα», είπε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος της επίθεσης ήταν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. Ωστόσο, το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα σε καταυλισμό εκτοπισμένων, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και εκατοντάδες άλλοι να τραυματιστούν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον ελεγχόμενο από τη Χαμάς παλαιστινιακό θύλακα.

«Για εμάς είναι τραγωδία, για τη Χαμάς (είναι) στρατηγική», υποστήριξε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση. «Δεν σκοπεύω να σταματήσω τον πόλεμο πριν από την επίτευξη όλων των στόχων που έχουμε θέσει. Εάν υποχωρήσουμε, η σφαγή (σ.σ. της 7ης Οκτωβρίου) θα ξανασυμβεί», ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, σε αντίποινα για ένα ισραηλινό πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο του νοτίου Λιβάνου, όπου σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Σήμερα, μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες τύπου Κατιούσα» στο βόρειο Ισραήλ, σε απάντηση για «την επίθεση του ισραηλινού εχθρού που έβαλε στο στόχαστρο το νοσοκομείο Σαλάχ Γαντούρ στο Μπιντ Τζμπέιλ» ανέφερε η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε λίγο αργότερα ότι ήχησαν οι σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ.

Το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου (ANI) είχε μεταδώσει το πρωί ότι ένα «εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος» έπληξε με τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο μια μοτοσικλέτα κοντά στο νοσοκομείο Σαλάχ Γαντούρ, στην κοινότητα Μπιντ Τζμπέιλ. Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν πολλοί άλλοι.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν ο νεκρός ήταν άμαχος.

Το νοσοκομείο αυτό το διαχειρίζεται η Ισλαμική Επιτροπή Υγείας, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με το προσωπικό του, δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου καταδίκασε «το βάναυσο ισραηλινό πλήγμα» εναντίον του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου».

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είδε μια καμένη μοτοσικλέτα κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτιά στο Άλσος Βεΐκου: Γιατί προσήχθησαν 3 ανήλικοι

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)