Κόσμος

27 Μαΐου 2024 15:33 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαΐου 2024 15:36

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)

Δεκάδες εκτοπισμένοι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, από τον βομβαρδισμό καταυλισμού του ΟΗΕ. Οι εικόνες είναι ΣΚΛΗΡΕΣ.

Ράφα: Αντιδράσεις για το “λουτρό αίματος” με θύματα εκτοπισμένους (εικόνες)
-

Η παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον καταυλισμού στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα.

«Η σφαγή που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής στις σκηνές των προσφύγων στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκάλεσε 40 ‘μάρτυρες’ και 65 τραυματίες», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ Μουγάγιρ.

Λωρίδα της Γάζας - Ράφα - βομβαρδισμός - UNRWA

Στο μεταξύ η Αίγυπτος καταδίκασε σήμερα «τον σκόπιμο βομβαρδισμό από τις ισραηλινές δυνάμεις των σκηνών εκτοπισμένων» στη Ράφα.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Από το Κάιρο το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε σε ανακοίνωσή του από το Ισραήλ «να εφαρμόσει τα μέτρα που όρισε το Διεθνές Δικαστήριο για τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων» στη Ράφα, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αίγυπτο.

«Η Γάζα είναι κόλαση επί γης»

Η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) χαρακτήρισε σήμερα "τρομακτικές" τις πληροφορίες για επιθέσεις με στόχο οικογένειες που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ράφα για περισσότερες επιθέσεις σε οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο είναι ανατριχιαστικές. Υπάρχουν πληροφορίες για μαζικές απώλειες, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, ανάμεσα σε αυτούς που σκοτώθηκαν...Η Γάζα είναι η κόλαση επί της γης. Οι εικόνες από τη χθεσινή νύχτα είναι μια ακόμη μαρτυρία αυτού», έγραψε η UNRWA στο Χ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσαν χθες ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 40 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στη Ράφα, περιοχή όπου καταφεύγουν οι εκτοπισμένοι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές του δυνάμεις έπληξαν συγκρότημα που χρησιμοποιούσε η Χαμάς στη Ράφα και ότι το περιστατικό εξετάζεται.

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο παλαιστίνιους πολίτες στη Γάζα δεν είναι πλέον δικαιολογημένες, σε μια από τις πιο σφοδρές επικρίσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Ρώμη εναντίον της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.

"Υπάρχει μια αυξανόμενα δύσκολη κατάσταση, την οποία ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών που δεν έχουν καμία σχέση με την Χαμάς και αυτό δεν μπορεί πλέον να δικαιολογείται. Παρακολουθούμε την κατάσταση με απόγνωση", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTG24.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 35 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Ο Κροσέτο δήλωσε ότι, επί της αρχής, η Ιταλία συμφώνησε με την ισραηλινή απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην ισλαμιστική οργάνωση και τον παλαιστινιακό λαό.

Το Σάββατο η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι συναντήθηκαν στη Ρώμη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Μουστάφα στον οποίο επανέλαβαν τη στήριξή τους για εκεχειρία και κάλεσαν την Χαμάς να απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους.


Ειδήσεις σήμερα: 

Euroleague - Παναθηναϊκός: Πλήθος κόσμου για την υποδοχή του “επτάστερου” (βίντεο) 

F-35: Οι κρυφές προσπάθειες της Τουρκίας για “επιστροφή” στο πρόγραμμα, το lobbying επί πληρωμή και η... εγγονή του Μπάιντεν

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Ο λαϊκισμός δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)