Κόσμος

19 Ιουλίου 2022 09:49

F-35: παραγγελία για εκατοντάδες μαχητικά με “τσιμπημένη” τιμή

Τι προβλέπεται στην συμφωνία του Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ με την Lockheed Martin, την εταιρεία κατασκευής των πολεμικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

F-35: παραγγελία για εκατοντάδες μαχητικά με “τσιμπημένη” τιμή
-

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και η Lockheed Martin Corp συμφώνησαν για την παραγωγή 375 μαχητικών F-35 μέσα σε μία τριετία, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε, ενώ αναμένεται αύξηση της τιμής μονάδας, για την πιο κοινή έκδοση του αναφερόμενου μαχητικού, εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και της ανοδικής πορείας του πληθωρισμού.

Η Ελλάδα έχει εκκινήσει τις δικαδικασίες με τις ΗΠΑ, για την πρόσκτηση νέων αμυντικών δυνατοτήτων και εξοπλισμών όπως η απόκτηση των αεροσκαφών F-35.

Για τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, η διαδικασία ξεκίνησε πρόσφατα με την αποστολή της LOR στις ΗΠΑ από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας.

Η πρόσκτησή τους θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας καθώς και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος - ΗΠΑ.

Στις 20 Ιουλίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, θα μεταβεί στο Fort Worth, Τέξας, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά F-35 για ενημέρωση και συνάντηση με την ηγεσία της Lockheed Martin και στελέχη του προγράμματος F-35. Η επίσκεψη εκεί γίνεται λίγες ημέρες μετά απο την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μερόπη: βρέθηκε νεκρή μετά από φωτιά στο σπίτι της

Παιδί έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας

Πορτογαλία: φρικτός θάνατος ζευγαριού που προσπαθούσε να σωθεί από φωτιά 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)