Τεχνολογία

28 Σεπτεμβρίου 2020 23:59

Κορονοϊός: έως 500000 καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν για το εμβόλιο

Πώς συνδέονται οι μεγάλοι θηρευτές των θαλασσών με το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Κορονοϊός: έως 500000 καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν για το εμβόλιο
-

Μισό εκατομμύριο καρχαρίες μπορεί να θανατωθούν προκειμένου να παρασκευαστεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο λόγος; Το σκουαλένιο, ένα φυσικό έλαιο που παράγει το ήπαρ τους, και αποτελεί ένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούν φαρμακευτικές εταιρείες για το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Σύμφωνα με την οργάνωση “Shark Allies”, που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ένα έπρεπε να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος με μία δόση, τότε θα έπρεπε να θανατωθούν 250.000 καρχαρίες, προκειμένου να ληφθεί η απαραίτητη ποσότητα. Εάν χρειαστούν δύο δόσεις του εμβολίου, τότε ο αριθμός των καρχαριών που θα πρέπει να θυσιαστούν είναι διπλάσιος.

«Υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε για την πανδημία […] που αν συνεχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε καρχαρίες, τότε ο αριθμός εκείνων που θα θανατωθούν θα αυξάνεται, χρόνο με τον χρόνο», επισημαίνει η επικεφαλής της οργάνωσης, Στέφανι Μπιντλ.

Η “Shark Allies” έχει ξεκινήσει διαδικτυακή εκστρατεία, ζητώντας να γίνει χρήση συνθετικού παραγώγου της ουσίας και όχι του φυσικού ελαίου από τους καρχαρίες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)