Πολιτική

30 Σεπτεμβρίου 2019 23:08

Υπεγράφη η συμφωνία για αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναλαμβάνουν την αποστολή, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπεγράφη η συμφωνία για αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας
-

Υπεγράφη στην Θεσσαλονίκη η τεχνική συμφωνία για την Αστυνόμευση του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Βάσκο Τζουρσίνοφσκι.

Χρήστος Χριστοδούλου - Lieutenant General Vasko Gjurchinovski - Τεχνική Συμφωνία Αστυνόμευσης εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Lieutenant General Vasko Gjurchinovski στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, υπεγράφη, από τους δύο Αρχηγούς, ως εκπρόσωποι των δύο χωρών, η Τεχνική Συμφωνία (Technical Agreement) Αστυνόμευσης του εναέριου χώρου (Air Policing) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, από Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Χρήστος Χριστοδούλου - Lieutenant General Vasko Gjurchinovski - Τεχνική Συμφωνία Αστυνόμευσης εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

Δρίτσας: ιστορικό μήνυμα, ισχυρός συμβολισμός

Χαιρετίζοντας την «εξαιρετικά σημαντική συμφωνία», ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τόσο επί της ουσίας, όσο και από τον ισχυρό συμβολισμό που έχει αυτή η Τεχνική Συμφωνία, το μήνυμα είναι ιστορικό. Με αμοιβαιότητα, δύο χώρες που μέχρι προ ολίγων μηνών διατηρούσαν ανοικτές πληγές εχθρότητας, τώρα, αναβαθμίζουν σχέσεις συνεργασίας, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια. Η αμυντική και διπλωματική αναβάθμιση της Ελλάδας είναι προφανής. Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιταχύνει θετικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κι όχι μόνο».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)