Κόσμος

Χθες 20:53

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 27 χρόνια από τον θάνατό της

Η «μαύρη» επέτειος του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για τις συνθήκες του τραγικού της τέλους.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 27 χρόνια από τον θάνατό της
-

Του Ισαάκ Καριπίδη

Σήμερα συμπληρώνονται 27 χρόνια από τότε που άφησε την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού η πριγκίπισσα Νταϊάνα, «η πριγκίπισσα του λαού» όπως την είχε αποκαλέσει ο τότε βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλέρ.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα τις 31ης  Αυγούστου του ‘ 97 «η πριγκίπισσα του λαού» όπως την είχε αποκαλέσει ο τότε βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλέρ  μαζί με το σύντροφο της Ντόντι Αλ Φαγιέτ και έναν σωματοφύλακα τους φεύγουν από το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού.

Έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά  τελικά γίνονται αντιληπτοί από τους παπαράτσι και αμέσως ξεκινάει ένα τρελό κυνηγητό στους δρόμους της πόλης του φωτός που όλοι γνωρίζουμε πώς κατέληξε.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου όταν ο Ιταλός φωτογράφος Μάριο Μπρέντα καταφέρνει να εντοπίσει το ζευγάρι και να το φωτογραφίσει.

Τότε, η σκανδαλοθηρική βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» αγοράζει για 250.000 στερλίνες που σήμερα ισοδυναμούν με περίπου 700.000 ευρώ μερικές από αυτές τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύει. Μάλιστα μια από αυτές την βάζει στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο «Το Φιλί» όπου φαίνεται η  πριγκίπισσα Νταϊάνα να φιλάει με πάθος τον σύντροφο της Ντόντι Αλ Φαγιέτ.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

«Ήταν πολλά τα λεφτά» για μια φωτογραφία

Ο Μπρέντα εκτιμάται ότι μέσα σε μερικές εβδομάδες συνολικά έβγαλε πάνω από 10εκ δολάρια πουλώντας άλλες σχετικές φωτογραφίες σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Αμέσως ξεσπάει φρενίτιδα στον κόσμο των παπαράτσι. Φημολογείται ότι πάνω από 2000 φωτογράφοι ασχολήθηκαν τότε με το θέμα καθώς «τα λεφτά ήταν πολλά».

Γι’ αυτό και το ανελέητο κυνηγητό που είχε ως αποτέλεσμα το μοιραίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ακαριαία ο Ντόντι Αλ Φαγιέτ και ο οδηγός του αυτοκινήτου, ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε τη τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Παρισιού μερικές ώρες αργότερα.

Από την πρώτη στιγμή έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από σενάρια για το ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα. Με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πίσω από αυτό βρίσκονται οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, άλλους να λένε για το Παλάτι κ.ο.κ.

Όλα αυτά ερευνά μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ,  τριών επεισοδίων,  που θα τιτλοφορείται «Ποιος σκότωσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα;». Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ υπόσχονται ότι θα δημοσιοποιήσουν στοιχεία που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Αναμένεται να το δούμε.

Ειδήσεις σήμερα

Κως: Αυστριακή τουρίστρια άναψε… τσιγάρο κάνναβης μέσα σε πτήση

Ναρκωτικά: Προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη μέσα σε... κεριά (εικόνες)

Ενδοοικογενειακή βία: Ανήλικος συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό της μάνας του

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)