Κόσμος

Σήμερα 21:01

Η Ουκρανή που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολέμους μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1

Η Κάτια Βισνέυσκα εγκατέλειψε το Κίεβο αφού οι εχθροπραξίες της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και έφτασε στο Ισραήλ με την οικογένειά της, ώστε να γλιτώσουν απο την φρίκη του πολέμου.

Η Ουκρανή που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πολέμους μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1
-

Η Κάτια Βισνέυσκα μετανάστευσε από την Ουκρανία για να γλιτώσει από τον πόλεμο.

Τώρα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα σε δυο πολέμους, καθώς εγκαταστάθηκε στο Ισραήλ.  Μίλησε για τις αγωνίες και τα όνειρά της στην απεσταλμένη του ΑΝΤ1 στο Τελ Αβίβ, Γεωργία Λαγού.

Δήλωσε πως βλέπει ομοιότητες, ανάμεσα στην Ουκρανία και το Ισραήλ και όπως είπε "μερικές φορές" φοβάται. 

Η Κάτια Βισνέυσκα βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πολέμους,όπως λέει στον ΑΝΤ1. Εγκατέλειψε το Κίεβο αφού οι εχθροπραξίες της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είχαν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και έφτασε στο Ισραήλ με την οικογένειά της, ώστε να γλιτώσουν απο την φρίκη του πολέμου.Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα είχε σχεδιάσει. Το Ισραήλ βρίσκεται στο κόκκινο αναμένοντας τα αντίποινα του Ιράν.

Τόνισε πως "έίναι πολύ δύσκολη κατάσταση, οι γείτονες του Ισραήλ δεν είναι και τόσο καλοί γείτονες, αλλά υπάρχει ασφάλεια έτσι νιώθω σε σχέση με την Ουκρανία..Από τις 7 Οκτωβρίου η κατάσταση στο Ισραήλ που ήρθαμε είναι δύσκολη. Αλλά ελπίζουμε... πιστεύουν ότι η κατάσταση θα είναι εντάξει".

Με το θερμόμετρο ν' ανεβαίνει ξανά στην Ουκρανία και οι πολεμικές μηχανές να έχουν ανάψει, η σκέψη της είναι συνεχώς στους ανθρώπους που άφησε στην πατρίδα της.

Είπε πως "κάθε μέρα προσπαθώ να μιλώ με τους φίλους μου στο Κίεβο ζουν στο κίεβο είναι κουρασμένοι ποια με αυτή την κατάσταση. Διότι εδώ και 3 χρόνια δεν έχουν κανονική ζωή. Σκέφτονται τι μπορεί να γίνει το επόμενο λεπτό. Δεν κοιμούνται. Σκέφτονται εάν θα τους βομβαρδίσουν ή όχι. Περιμένουν κάποιες λύσεις".

Η Κάτια ανήκει στα εκατομμύρια Ουκρανών,αλλά και Ισραηλινών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους,χωρίς να γνωρίζουν εάν ποτέ θα επιστρέψουν. Η ίδια ζει σε διπλή αβεβαιότητα, ωστόσο ελπίζει ότι αυτή τη φορά η ειρήνη θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέν Ντελόν: Οι ερμηνείες και η... αντιδραστικότητα του ιερού τέρατος του κινηματογράφου (εικόνες)

Προϋπολογισμός 2025: Οι βασικές προτεραιότητες

Λέσβος: Θρήνος στη κηδεία του 30χρονου αστυνομικού (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)