Κόσμος

Σήμερα 17:33

Ουκρανία: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

«Δεν έχουν υπάρξει και δεν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Κιέβου» αναφέρει η ρωσική πλευρά

Ουκρανία: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
-

Η Ρωσία διέψευσε δημοσίευμα της Washington Post σχετικά με υποτιθέμενες προγραμματισμένες μυστικές διαπραγματεύσεις για μερική κατάπαυση του πυρός.

«Δεν έχουν υπάρξει και δεν υπάρχουν άμεσες ή έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και του καθεστώτος του Κιέβου για την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών ζωτικής σημασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η αμερικανική εφημερίδα είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ είχε ματαιώσει σχέδια για τέτοιες μυστικές συνομιλίες.

«Κανείς δεν κατέστρεψε τίποτα γιατί δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσε να αποτραπεί», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, αυτές οι συνομιλίες είχαν προγραμματιστεί στο Κατάρ με στόχο να σταματήσουν οι επιθέσεις τουλάχιστον κατά των ενεργειακών υποδομών .

«Οι μόνες επαφές που υπάρχουν είναι μεταξύ μεσαζόντων σε ανθρωπιστικό επίπεδο – ειδικά στην ανταλλαγή αιχμαλώτων»,δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι το ίδιο το Κίεβο αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα την άνοιξη του 2022 και στη συνέχεια τις απαγόρευσε νομικά με διάταγμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Φούρνοι Ικαρίας – φωτιά: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη μέρα (εικόνες)

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ποιοι είναι ανοιχτοί για το κοινό

Τραμπ: Η Χάρις είναι τρελή και είμαι πιο όμορφος από εκείνη

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)