Τουρκία

19 Ιανουαρίου 2018 18:57

“Ένοχη σιωπή” νοσοκομείου για την εγκυμοσύνη εκατοντάδων ανήλικων από βιασμό

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του σκανδάλου στην Κωνσταντινούπολη. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο.

“Ένοχη σιωπή” νοσοκομείου για την εγκυμοσύνη εκατοντάδων ανήλικων από βιασμό
-

Φρίκη προκαλεί στην Τουρκία η αποκάλυψη ενός σκανδάλου με ανήλικα κορίτσια, που έπειτα από βιασμό ή χωρίς τη συναίνεσή τους έμεναν έγκυες και οι οικείοι τους τις πήγαιναν σε συγκριμένο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για να γεννήσουν, χωρίς να ενημερώνονται οι Αρχές, όπως απαιτεί ο νόμος για τις ανήλικες κοπέλες.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, μέσα σε πέντε μήνες 115 κορίτσια (τα 39 είναι από Συρία) γέννησαν στο νοσοκομείο, χωρίς να δηλώνεται η εγκυμοσύνη τους από τις αρχές του νοσοκομείου στην αστυνομία, όπως όφειλαν.

Πρόκειται για κορίτσια 16-17 χρόνων που τα πήγαινα οι γονείς τους μετά από βιασμό ή παράνομη σχέση, όπως εκτιμάται, για να γεννήσουν υπό άκρα μυστικότητα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώνονται οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρουν τους βιαστές ή τους υπεύθυνους για αυτά τα κακοποιημένα κορίτσια.

Νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο λέει ότι τα ανήλικα κορίτσια που πηγαίνουν να γεννήσουν εκεί είναι κάπου 450-500 το χρόνο.

Η αστυνομία τώρα ερευνά υποθέσεις βιασμού ή κακοποίησης που δεν έχουν δηλωθεί.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αντιδράσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)