Τουρκία

14 Ιουνίου 2017 18:46

Τουρκία: 25ετή κάθειρξη σε βουλευτή της αντιπολίτευσης

Καταδικάστηκε για “κατασκοπεία”, εξαιτίας ενός δημοσιεύματος που “έκαιγε” τον Ερντογάν. Αναταραχή στην τουρκική βουλή.

Τουρκία: 25ετή κάθειρξη σε βουλευτή της αντιπολίτευσης
-

Σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης τον γνωστό Τούρκο δημοσιογράφο και βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ενίς Μπερμπέρογλου, επειδή η εφημερίδα στην οποία εργαζόταν, η Cumhuriyet, δημοσίευσε φωτογραφίες που φέρονται να έδειχναν φορτηγά των μυστικών υπηρεσιών να μεταφέρουν οπλισμό σε τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο Ενίς Μπερμπέρογλου καταδικάστηκε για “κατασκοπεία και δημοσιοποίηση μυστικών κρατικών εγγράφων”. Για τα ίδια αδικήματα κατηγορείται και ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Τζαν Ντουντάρ, ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, αμέσως μετά την καταδίκη του, ο Ενίς Μπερμπέρογλου δήλωσε στους διαδρόμους του δικαστηρίου: «Μας κατηγορούν για κάτι που δεν κάναμε. Ντροπή τους! Εσείς δεν θα με ξεχάσετε, ούτε εγώ θα σας ξεχάσω».

O αρχηγός του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή του, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του. «Μην χάνεις το ηθικό σου, είμαστε μαζί σου. Θα πολεμήσουμε μέχρι να πετύχουμε την απελευθέρωσή σου», είπε στον Μπερμπέρογλου.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΒΟΥΛΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ CHP

O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ενγκίν Αλτάι, σχολίασε ότι «η απόφαση αυτή έχει σκοπό τον εκφοβισμό της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης», ενώ σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα είπε ότι το δικαστήριο μεταλλάχθηκε σε “τσαντίρι”.

Επίσης, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκατέλειψαν τη βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του συναδέλφου τους.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)