Κοινωνία

Χθες 21:58

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σύλληψη μάρτυρα ζητεί η οικογένεια του δημοσιογράφου

Μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη σημερινή δικάσιμο ζητείται να συλληφθεί από την οικογένεια του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σύλληψη μάρτυρα ζητεί η οικογένεια του δημοσιογράφου
-

Τη σύλληψη μάρτυρα της δίκης των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησαν το πρωί της Τρίτης, μετά την εξέτασή του από το δικαστήριο, οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Ο μάρτυρας είχε καταθέσει σε πρώτο χρόνο πως ήταν μαζί με έναν από τους δύο φερόμενους φυσικούς αυτουργούς της ανθρωποκτονίας του δημοσιογράφου το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, ότι τον παρέλαβε και πήγαν στον Ασπρόπυργο, απ’ όπου μάλιστα είχαν αναρτήσει και κοινή τους φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη σημερινή εξέτασή του, όμως, άλλαξε την ώρα συνάντησης με τον κατηγορούμενο, έπεσε σε αντιφάσεις, ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος υπενθύμισαν δεδομένα από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, τα οποία δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του μάρτυρα.

Μετά την εξέτασή του και μία ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας, οι δικηγόροι ζήτησαν τη σύλληψή του για το αδίκημα της ψευδορκίας, με την έδρα να απαντά ότι «επιφυλάσσεται μέχρι το πέρας της διαδικασίας».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση αστυνομικού του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και θα κληθεί να εξηγήσει σε δικαστές και ενόρκους πώς κατέληξαν τα στελέχη της Ασφάλειας στους κατηγορούμενους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο και αν είναι αυτό

Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπιγνκ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)