Ευρώπη

09 Ιουνίου 2017 14:00

Παραιτήθηκε o ηγέτης του UKIP

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος των ευρωσκεπτικιστών ο Πολ Νατάλ, μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές.

Παραιτήθηκε o ηγέτης του UKIP
-

Την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος των ευρωσκεπτικιστών της Βρετανίας, UKIP ανακοίνωσε ο Πολ Νατάλ, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το UKIP βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων δεν κατακτά καμία έδρα, χάνει δηλαδή και η μοναδική που είχε, ενώ ο ηγέτης του τερμάτισε τρίτος στην περιφέρειά του, πίσω από τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Μετά την αποτυχία αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα εποχή για το κόμμα, δήλωσε ο Νατάλ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Φάρατζ ήταν αυτός που είχε ηγηθεί της καμπάνιας υπέρ του Brexit, έχασε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κατά τη διάρκεια εκείνης της προεκλογικής εκστρατείας και παραιτήθηκε μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Παραιτούμαι σήμερα από την ηγεσία του UKIP και η παραίτησή μου θα έχει άμεση ισχύ. Αυτό θα επιτρέψει στο κόμμα να αποκτήσει έναν νέο αρχηγό στο συνέδριό του τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Νάταλ, λίγο αφού ο Φάρατζ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)