Ευρώπη

04 Σεπτεμβρίου 2016 18:03

Δημοψήφισμα για Frexit υπόσχεται η Λεπέν εάν κερδίσει τις εκλογές

Η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δεσμεύθηκε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοψήφισμα για Frexit υπόσχεται η Λεπέν εάν κερδίσει τις εκλογές
-

Να οδηγήσει τη Γαλλία στις κάλπες για ένα δημοψήφισμα με αντικείμενο την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στην περίπτωση βέβαια που κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Σε ομιλία της στην κοινότητα Brachay, στη βορειοδυτική Γαλλία, η Λεπέν παρουσίασε την υποψηφιότητά της στις προσεχείς προεδρικές εκλογές ως τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τη διαφύλαξη της τάξης, της ασφάλειας και της εθνικής ενότητας στη χώρα. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατική απειλή των εξτρεμιστών ισλαμιστών είναι η προσφυγή στις κάλπες ενός δημοψηφίσματος για Frexit, θεωρώντας πως το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο με εκείνου στη Μεγάλη Βρετανία.

«Το ξέρετε πως το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγώ θα το κάνω στη Γαλλία, γιατί εσείς πρέπει να έχετε λόγο σε αυτήν τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίν Λεπέν.

ΓΑΛΛΙΑ - ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Το Εθνικό Μέτωπο ήταν το μοναδικό κόμμα στη Γαλλία που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του Brexit, προτρέποντας τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποβλέποντας στην ενίσχυση της ευρωσκεπτικιστικής ατζέντας του.

«Όταν έχουμε 5 εκατομμύρια ανέργους στη χώρα δε μπορούμε να επιστρέψουμε να δίνουν τις δουλειές σε 500.000 άτομα που έρχονται από το εξωτερικό», επεσήμανε η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, αναφερόμενη στο θέμα της ανεργίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)