Κόσμος

Χθες 08:30

Γαλλία: Μακελειό σε πάρτι γενεθλίων - Επίλεκτος σκοπευτής ο δράστης

Μεταξύ των νεκρών είναι ο νεαρός εορτάζων. Στην γειτονιά που γινόταν η γιορτή διέμενε ο δράστης. Θρίλερ για τα αίτια της τραγωδίας.

Γαλλία: Μακελειό σε πάρτι γενεθλίων - Επίλεκτος σκοπευτής ο δράστης
-

Ένας πρώην στρατιωτικός, επίλεκτος σκοπευτής, ήταν ο άνδρας που άνοιξε πυρ το βράδυ του Σαββάτου σε ένα πάρτι γενεθλίων, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει «το πώς και το γιατί» αυτής της τραγωδίας που σημειώθηκε στο Βοζέλ, μια κοινότητα στα δυτικά του Βισί, κατά τη διάρκεια μιας οικογενειακής γιορτής για τα γενέθλια ενός 20χρονου.

Γύρω στις 21.30 το βράδυ, ένας γείτονας που δεν ήταν καλεσμένος στο πάρτι εμφανίστηκε στο δρομάκι που συνδέει το σπίτι του με εκείνο της οικογένειας και άνοιξε πυρ, ανέφερε ο εισαγγελέας του Μουλέν, ο Ζερόκ Πικ.

Περπάτησε αρκετές εκατοντάδες μέτρα «πυροβολώντας από το σπίτι του προς εκείνο των γειτόνων του», διευκρίνισε η εισαγγελία.

Από τα πυρά σκοτώθηκαν ο 20χρονος εορτάζων, ο 53χρονος πατέρας του και ο 54χρονος νονός του ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μισέλ Μαριάν, ο δράστης είναι πρώην στρατιώτης που συμμετείχε σε πολέμους, όπως στο Αφγανιστάν, ως επίλεκτος σκοπευτής.

«Φαίνεται ότι είχε πολλά όπλα στο σπίτι του», είπε μιλώντας στην τοπική εφημερίδα La Montagne.

Η εισαγγελία «ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει» τις δηλώσεις του δημάρχου.

«Ζούμε απομονωμένος, μέσα στη φύση» και το σπίτι του βρισκόταν μακριά από εκείνο των θυμάτων, πρόσθεσε ο δήμαρχος, θεωρώντας απίθανο να ενοχλήθηκε από τη φασαρία μέσα στη νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω

Καιρός - Καύσωνας: Έως 42 βαθμούς η θερμοκρασία την Δευτέρα

Τελικός Copa America: Ο Μέσι αποχώρησε τραυματίας και με δάκρυα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)