ΗΠΑ - Καναδάς

14 Ιουνίου 2016 07:16

Επίθεση στην Walt Disney World ετοίμαζε ο μακελάρης του Ορλάντο

Τι αποκάλυψε η σύζυγος του άνδρα που σκότωσε 49 ανθρώπους σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο. Φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης από τον Ομπάμα.

Επίθεση στην Walt Disney World ετοίμαζε ο μακελάρης του Ορλάντο
-

Επίθεση στο πάρκο της Walt Disney World φέρεται να προετοίμαζε ο δράστης του μακελειού σε γκέι μπαρ του Ορλάντο, στην Φλόριντα, που στοίχισε τη ζωή σε 49 ανθρώπους και σημάδεψε τη ζωή εκατοντάδων άλλων, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πηγή των ομοσπονδιακών Αρχών, που διατηρεί την ανωνυμία της, την οποία επικαλείται το περιοδικό People, ο Ομάρ Ματίν και η σύζυγός του είχαν επισκεφτεί το πάρκο τον περασμένο Απρίλιο, ενώ είχε κάνει έρευνες σχετικά  με το τουριστικό θέρετρο.

Σύμφωνα με την σύζυγό του, ο Ματίν ερευνούσε και την ευρύτερη περιοχή της Walt Disney World, όπως και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά έκανε την επίθεση.

Επιπλέον, λίγο πριν πραγματοποιήσει την επίθεση, είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, με ανάρτησή του στο facebook.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, πάντως, σε δεύτερη αναφορά του στο τραγικό συμβάν, ανέφερε ότι, ο Ομάρ έδρασε μόνος του, «εμπνεύστηκε από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο» και απέκλεισε το ενδεχόμενο η ενέργεια να καθοδηγήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί μεθαύριο Πέμπτη στο Ορλάντο, για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της χειρότερης επίθεσης που έχει διαπραχθεί στο αμερικανικό έδαφος μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η αμερικανική προεδρία ανέφερε ότι θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό εν ευθέτω χρόνω.

Η τραγωδία συνεχίζει να συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Βίντεο από το σημείο της επίθεσης που βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν, όπως και οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)