Ευρώπη

27 Απριλίου 2016 11:20

Στην Γαλλία εκδόθηκε ο Σαλάχ Αμντεσλάμ

Στις γαλλικές αρχές παραδόθηκε από το Βέλγιο ο βασικός ύποπτός για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Στην Γαλλία εκδόθηκε ο Σαλάχ Αμντεσλάμ
-

Ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εκδόθηκε στη Γαλλία από το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχει ήδη εκδοθεί," είπε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ, θα κρατηθεί σε συνθήκες απομόνωσης σε φυλακή της περιοχής του Παρισιού, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοάς.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα εγκλειστεί στη φυλακή του Φλερί-Μεροζί, 30 χλμ. νότια του Παρισιού.

"Θα τον αναλάβει ειδικά μια ομάδα επιτήρησης, που αποτελείται από σκληραγωγημένους φύλακες, εκπαιδευμένους στην κράτηση προσώπων που φημίζονται ως επικίνδυνα", διευκρίνισε ο Ζαν-Ζακ Ουρβοάς.

O 26χρονος Aμπντεσλάμ, ήταν ο νο1 καταζητούμενος στην Ευρώπη, μέχρι τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες, στις 18 Μαρτίου, μετά από ανθρωποκυνηγητό τεσσάρων μηνών.

Ο Αμπντεσλάμ, είχε επιστρέψει από το Παρίσι στο Βέλγιο λίγο μετά τις επιθέσεις στις οποίες ο αδερφός του πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ο Σαλάχ κρυβόταν από την αστυνομία επί τέσσερις μήνες έως ότου και συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση στο διαμέρισμά του στο προάστιο Μόλενμπεκ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)