Ευρώπη

06 Μαρτίου 2015 22:51

Γαλλία: Συνελήφθησαν τέσσερις Γερμανοί δημοσιογράφοι με drone

Αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν είχαν προλάβει να πετάξουν το drone στο Παρίσι.

-



Στη σύλληψη τεσσάρων Γερμανών δημοσιογράφων, που είχαν στην κατοχή τους ένα μικρό, μη επανδρωμένο ρομποτικό αεροσκάφος, προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές αρχές στο Παρίσι, στο πλαίσιο των ενισχυμένων αστυνομικών ερευνών μετά τις μυστηριώδεις νυχτερινές υπερπτήσεις με drone που έχουν καταγραφεί στην πόλη.

Πρόκειται για τέσσερις δημοσιογράφους της Bayerischer Rundfunk, της βαυαρικής ραδιοτηλεόρασης, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πάρκο Βιγιέτ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα από το ραδιοφωνικό σταθμό France Info και την εφημερίδα Le Parisien.

Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους, καθώς δεν είχαν προλάβει να χρησιμοποιήσουν το τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος. Οι πτήσεις αυτές απαγορεύονται χωρίς άδεια στο Παρίσι.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου τρεις δημοσιογράφοι του αραβικού τηλεοπτικού σταθμού Αλ Τζαζίρα, συνελήφθησαν επειδή πέταξαν ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το Παρίσι, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ που ήθελαν να κάνουν για τις μυστηριώδεις πτήσεις.

Με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, από τις 5 Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί 60 υπερπτήσεις με drone σε πυρηνικούς σταθμούς και στο Παρίσι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)