Ευρώπη

04 Ιανουαρίου 2015 22:58

Συναγερμός στην Κύπρο για πιθανό κρούσμα Έμπολα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι κυπριακές υγειονομικές αρχές για πιθανό κρούσμα του Έμπολα.

-



Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Κύπρου μετά την υποψία για ενδεχόμενο κρούσμα του ιού Έμπολα. Πρόκειται για έναν Ισραηλινό επιβάτη αεροσκάφους των Αυστριακών Αερογραμμών που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας το απόγευμα, προερχόμενο από τη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή, η αρμόδια Υπηρεσία των ΗΠΑ, ενημέρωσε τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι βρισκόταν εν πτήση προς την Κύπρο επιβάτης χαμηλού μεν ρίσκου, ο οποίος όμως τελούσε υπό ιατρική παρακολούθηση για τον ιό Έμπολα.

Μετά την σχετική ενημέρωση, στο αεροδρόμιο τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο πρόληψης για τον ιό Έμπολα. Όπως γνωστοποιήθηκε σχετικά, λήφθηκε η θερμοκρασία από τον επιβάτη, ο οποίος είναι Ισραηλινός και ζητήθηκαν τα στοιχεία διαμονής όλων των επιβατών που αποβιβάστηκαν στην Κύπρο, καθώς και τα τηλέφωνά τους.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο επιβάτης ήταν απύρετος γεγονός το οποίο διασφαλίζει πως ακόμη κι εάν ήταν φορέας του ιού Έμπολα, δεν θα μπορούσε να τον μεταδώσει. Πάντως, ο Ισραηλινός, μετά από συζητήσεις, δέχθηκε να μην αποβιβαστεί από το αεροπλάνο και επέστρεψε στη Βιέννη.

Τέλος, ο κ. Πατσαλής γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκαν οι αρχές του Ισραήλ, αλλά και της Αυστρίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)