Μέση Ανατολή

27 Οκτωβρίου 2014 16:57

Αποκεφάλισαν τη γυναίκα-σύμβολο της αντίστασης στο Κομπάνι

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έπιασαν και αποκεφάλισαν τη γυναίκα Πεσμεργκά που έγινε σύμβολο της επανάστασης στο Κομπάνι.

-



Μία γυναίκα Πεσμεργκά, η οποία έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων μαχητών στο Κομπάνι, στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετά την αναδημοσίευση της φωτογραφίας της στο Twitter από χιλιάδες χρήστες, φέρεται να αποκεφαλίστηκε από τους φανατικούς σουνίτες ισλαμιστές εξτρεμιστές, σύμφωνα με την Daily Mail.

H γυναίκα, γνωστή με το ψευδώνυμο Ρεχάνα, μετατράπηκε σε σύμβολο της ελπίδας στη μάχη των Κούρδων εναντίον των τζιχαντιστών στην πόλη που βρίσκεται στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία, αφότου ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία της, στην οποία εμφανίζεται να κάνει το «σήμα» της ειρήνης.

Στη συγκεκριμένη δημοσίευση, υπήρξε ο ισχυρισμός ότι η γυναίκα αυτή είχε σκοτώσει προσωπικά 100 μαχητές των τζιχαντιστών.




Το μήνυμα μαζί με τη φωτογραφία της έγινε retweet πάνω από 5.000 φορές και αναδημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως τώρα υπάρχουν αναφορές ότι η Ρεχάνα πιάστηκε και αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές, μετά τις φρικιαστικές εικόνες που άρχισαν να κυκλοφορούν  στο Twitter, στις οποίες ένας τζιχαντιστής φέρεται να κρατάει το κομμένο κεφάλι της.

Ο θάνατός της μεταδόθηκε από πολλες ιστοσελίδες διεθνώς, όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει αρκετές γυναίκες Πεσμεργκά, την ώρα που μαίνονται οι μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές στο Κομπάνι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)