ΗΠΑ - Καναδάς

21 Οκτωβρίου 2014 16:39

Η Μόνικα Λεβίνσκι επανεμφανίστηκε δυναμικά

Η πέτρα του σκανδάλου που συγκλόνισε τις ΗΠΑ το 1998,βγαίνει στο προσκήνιο και μιλάει για τα όσα πέρασε.

-

 Το όνομα της ήταν το πλέον πολυσυζητημένο το 1998, όταν ο τότε πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον αρχικά κατηγορήθηκε και τελικά αναγκάστηκε να παραδεχτεί την «ανάρμοστη σχέση» μαζί της.

Η πρώην ασκούμενη του Λευκού Οίκου είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά φέτος επανήλθε. Τον Μάιο το περιοδικό  Vanity Fair δημοσίευσε ένα άρθρο της, με το οποίο έσπαγε την πολύχρονη σιωπή της αλλά αυτές τις μέρες η παρουσία της έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Η 41χρονη πλέον Μόνικα, την Δευτέρα δημιούργησε τον πρώτο της λογαριασμό στο Twitter, με ένα μόλις hashtag για "τιτίβισμα". #HereWeGo έγραψε και έγινε retweet από  3,440 χρήστες.

Την ίδια μέρα παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Under 30» του Forbes, πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά από 10 χρόνια. Στην ομιλία της η Λεβίνσκι μίλησε για την παγκόσμια ταπείνωση την οποία υπέστη εκείνη την εποχή, κατηγορώντας ταυτόχρονα μίντια και διαδίκτυο για το ρόλο που έπαιξαν.

Στην ομιλία της ισχυρίστηκε πως ήταν το πρώτο θύμα διαδικτυακού bullying στην ιστορία και αποκάλυψε πως είχε σκεφτεί αρκετές φορές να αυτοκτονήσει.

 «Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που είδε τη φήμη του να καταστρέφεται παγκοσμίως μέσω ιντερνέτ. Δεν υπήρχε Facebook, Twitter ή Instagram τότε αλλά υπήρχε κουτσομπολιό, ειδήσεις και ψυχαγωγικές ιστοσελίδες με δυνατότητα σχολίων και email που κυκλοφορούσαν από τον έναν στον άλλο», είπε χαρακτηριστικά  η Μόνικα.

«Πιστεύω ότι η ιστορία μου μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξουμε την κουλτούρα της ταπείνωσης και του εξευτελισμού του άλλου που μας έχει κυριεύσει» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Το 1998 είχε εμμονή με την αυτοκτονία και κατά διαστήματα ήθελα να πεθάνω. Μπορώ να φανταστώ πώς σκέφτονται πολλοί άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που θυματοποιήθηκαν όπως εγώ», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία της καταχειροκροτούμενη.

Σήμερα η Μόνικα Λεβίνσκι  δείχνει να θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, δηλώνει κοινωνική ακτιβίστρια και εξωτερική συνεργάτης του περιοδικού  Vanity Fair.

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)