Πολιτική

14 Ιουλίου 2024 10:57 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 13:59

Μαρινάκης για Novartis: Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες

Τι λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από νέο ρεπορτάζ σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis.

Μαρινάκης για Novartis: Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες
-

Με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογραμμίζει ότι το «σκάνδαλο Novartis», ήταν μια ενορχηστρωμένη αλλά πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει ότι «οι προστατευόμενοι, από τις κουκούλες, μάρτυρες, εκείνοι οι «αθώοι άνθρωποι που δεν άντεχαν να βλέπουν το άδικο», πληρώθηκαν αδρά για τις υπηρεσίες τους, λαμβάνοντας 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 30 εκατομμύρια ο δικηγόρος τους, με τους φόρους, μάλιστα, πληρωμένους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι 6 χρόνια μετά την μνημειώδη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και αμετάκλητα καταδικασμένου από τη δικαιοσύνη Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι η υπόθεση Novartis ήταν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο. «Μόνο που ήταν από την ανάποδη: Η σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων που «κρέμασε στα μανταλάκια» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους έσυρε σε προανακριτική, με κατάληξη την κατάρρευση της σκευωρίας» προσθέτει.

Τέλος υπογραμμίζει ότι χάρη στο νέο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα εργαλεία, αν το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να χυθεί άπλετο φως. «Tώρα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει - με βάση και τα νέα δεδομένα - αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν και εκείνοι εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και τους καθοδηγητές τους» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ΣΥΡΙΖΑσχετικά με το θέμα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «σκάνδαλο Novartis; Ας θυμίσουμε τα βασικά: Η Novartis και η Novartis Ελλάδας δέχτηκαν να πληρώσουν με εξωδικαστικό συμβιβασμό 346 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο για να αποφύγουν περαιτέρω έρευνα ανάμεσα στα άλλα και για τις δραστηριότητες επηρεασμού αξιωματούχων στην Ελλάδα. Τους προστατευόμενους μάρτυρες, για τους οποίους πολύ λόγος γίνεται σήμερα, η δικαιοσύνη στην Αμερική τους έχει κρίνει αξιόπιστους.

Το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Αντώνης Σαμαράς επιμένουν στο δήθεν "ξεκουκούλωμα", ενώ τα ελληνικά δικαστήρια έχουν απορρίψει επανειλημμένως τα σχετικά τους αιτήματα (βλ. ενδεικτικά το υπ' αριθμ. 25/2022 βούλευμα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου), αποδεικνύει την έλλειψη σεβασμού τους προς τον θεσμό της δικαιοσύνης, αλλά και τις συνεχείς τους αντιθεσμικές παρεμβάσεις προς τους Έλληνες δικαστές.


Ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες τους, για να αποκαλύψουν τη δήθεν «σκευωρία», μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους προστατευμένους μάρτυρες και επιδιώκουν, ουσιαστικά, να το καταργήσουν.

Και το ερώτημα είναι: Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις;
Είναι μια τακτική κατευνασμού του κ. Σαμαρά, συμπλέοντας μαζί του, για λόγους εσωκομματικής εκεχειρίας στη ΝΔ;

Είναι δεδομένο ότι επανερχόμενη σε κάτι που η δικαιοσύνη έχει κρίνει ήδη δεκάδες φορές, η κυβέρνηση προσπαθεί βολικά να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά, χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πετώντας ταυτόχρονα λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ακρίβεια, οι αυξήσεις στην ενέργεια, ο στραγγαλισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν κρύβονται με τεχνάσματα. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να τα αναδεικνύει.»


Ειδήσεις σήμερα:

Πλατεία Βικτωρίας: Η στιγμή της επίθεσης (βίντεο ντοκουμέντο)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Καλά είναι ο πρώην Πρόεδρος, νεκρός ο δράστης (όλες οι εξελίξεις)

Χίος: Φωτιά στην Καλαμωτή (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)