Ευρώπη

26 Αυγούστου 2014 16:25

Αιματηρό φινάλε στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ

Βίαια επεισόδια αμαύρωσαν την τελευταία ημέρα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Λονδίνο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η αστυνομία.

-

Οι 7.000 αστυνομικοί, που είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους του Λονδίνου, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τα επεισόδια στο φινάλε του περίφημου καρναβαλιού στο Νότινγκ Χιλ.

Δώδεκα άνθρωποι μαχαιρώθηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Παρά την ισχυρή βροχή, χιλιάδες Λονδρέζοι αλλά και τουρίστες ξεχύθηκαν στους δρόμους για την καθιερωμένη παρέλαση, χορεύοντας στους ξέφρενους ρυθμούς της μουσικής. Το αλκοόλ έρρεε άφθονο, αλλά έντονη ήταν και η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων.

Τα αποκαλυπτικά κοστούμια και η σάμπα έδωσαν άρωμα Ρίο ντε Τζανέιρο στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες στο φινάλε τους αμαυρώθηκαν από επιθέσεις νεαρών με μαχαίρια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 261 συλλήψεις, από τις οποίες οι 157 έγιναν κατά την τελευταία ημέρα του καρναβαλιού.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)