Γενικά

25 Αυγούστου 2014 11:52

Κάποιοι δεν έχουν νερό για Ice Bucket Challenge

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας και οι Ινδοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην τρέλα της πρόκλησης του μπουγελώματος.

-

Η πρόκληση του Ice Bucket έχει γίνει πλέον επιδημία. Διασημότητες και πολιτικές προσωπικότητες αυτομπουγελώνονται σε κοινή θέα για καλό σκοπό. Έχουν ήδη μαζευτεί αρκετά χρήματα, άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ, για την αντιμετώπιση της νευρολογικής νόσου.

Ο κουβάς με το νερό πέφτει, η πρόκληση τίθεται σε κάποιον άλλον και τα ευτράπελα δε λείπουν από τη διαδικασία…

Υπάρχουν ωστόσο χώρες που δεν έχουν νερό για να αυτομπουγελωθούν. Οι κάτοικοι της Γάζας δεν έχουν νερό, ηλεκτρισμό, νοσοκομεία, σχολεία και ζωή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της νόσου Αls δεν είναι μικρότερο από το δικό τους, ούτε το υποβαθμίζουν. Προσπαθούν όμως να στείλουν ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης στην παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν.

Αποφάσισαν έτσι να φτιάξουν βίντεο με τα δικά τους αυτομπουγελώματα που μπορεί να είναι σαρκαστικό, δεν είναι όμως καθόλου αστείο…

Έκαναν Ice Bucket Challenge με το χώμα που θάβουν τους νεκρούς.

Με τα μπάζα από τα βομβαρδισμένα κτήρια.

Με κόκκινη μπογιά που παραπέμπει στο αίμα.

Ice Bucket Challenge με ρύζι στην Ινδία

Όπως στη Γάζα και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες, έτσι και η Ινδία υποφέρει από προβλήματα σίτισης.

Μία γυναίκα από την Ινδία δέχτηκε την πρόκληση απλά και μόνο για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κοινότητά της και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει.

Αντί για νερό έκανε την αυτοψυχρολουσία με ένα κουβά ρύζι, προκαλώντας και άλλους να το κάνουν σχηματικά δωρίζοντάς τον σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Η ιδέα έγινε αμέσως αποδεκτή και διαδόθηκε μέσω των social media. Η γένεσή της ήρθε από μία δημοσιογράφο της κεντρικής Ινδίας, η οποία και δημιούργησε σχετική σελίδα στο Facebook η οποία μέσα σε 24 ώρες σημείωσε 2000 likes.

Τα επίπεδα υποσιτισμού στην Ινδία έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Η Ινδία αποτελεί τη μία από τις τρεις εκτός υποσαχάριας Αφρικής χώρες στην οποία τα επίπεδα πείνας είναι ανάλογα με αυτά των χωρών της.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)