Κόσμος

Χθες 21:18

Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμούς εκτοπισμένων (βίντεο)

Αντίσκηνα με εκτοπισμένους πολίτες έγιναν για ακόμα μία φορά στόχος. Κι άλλο σχολείο έπληξαν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Γάζα: Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμούς εκτοπισμένων (βίντεο)
-

(εικόνα αρχείου)

Δεκατρείς Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με το Al Jazeera,  οι νεκροί είναι 40.

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε κοντά σε μια περιοχή με αντίσκηνα όπου στεγάζονται εκτοπισμένες οικογένειες στην οδό Ατάρ, ανέφερε το υπουργείο.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Νωρίτερα υγειονομικοί αξιωματούχοι της Χαμάς ανέφεραν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο ένα όχημα που κινείτο στη Χαν Γιουνίς.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά ισραηλινά πλήγματα, στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας της Χαμάς και η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα στο σχολείο Αλ Ράζι του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ, ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος που αρχικά έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

Από βομβαρδισμό σε ένα βενζινάδικο στο Αλ Μαουάσι, κοντά στο Χαν Γιουνίς, σκοτώθηκαν άλλοι 17 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους σε πολλές περιοχές του θύλακα και νωρίτερα Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς συνολικά από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Νωρίς το πρωί στη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα σε ένα σπίτι. Στο γειτονικό Χαν Γιουνίς έχασαν τη ζωή τους με τον ίδιο τρόπο ένας άνδρας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους.

Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στο Σεΐχ Ζαγιέντ, στη βόρεια Γάζα.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Ράφα και ότι τα πλήγματα στόχευαν μαχητές της Χαμάς, σήραγγες και άλλες υποδομές της οργάνωσης. Επλήγησαν περίπου 40 στόχοι σε όλον τον παλαιστινιακό θύλακα, όπως παρατηρητήρια και κρυψώνες ελεύθερων σκοπευτών καθώς και κτίρια που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά.

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικούο Τζιχάντ είπαν ότι μαχητές τους επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις σε διάφορες περιοχές, χρησιμοποιώντας αντιαρματικές ρουκέτες και όλμους. Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε επίσης ότι εκτόξευσε πέντε πυραύλους στη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για θανάτους ή σοβαρές ζημιές στην πόλη αυτήν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο: Νεκρή νεαρή σε σύγκρουση αυτοκινήτου με φορτηγό

Ιωάννινα: 23χρονος αγνοούμενος στο Μιτσικέλι

Συρεγγέλα: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη, ο Πολάκης επιμένει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)