Διεθνείς Οργανισμοί

12 Μαρτίου 2014 22:14

«Συμβιβασμούς» για την επίλυση του Κυπριακού ζητά ο ΟΗΕ

Να κάνουν τους αναγκαίους συμβιβασμούς καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

-


Την ελπίδα ότι «οι Κύπριοι ηγέτες θα επιδείξουν προθυμία να κάνουν τους συμβιβασμούς που απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί η θετική δυναμική επίλυσης της μακροχρόνιας διαμάχης για το Κυπριακό» εξέφρασε ο Μπαν Κι-μουν σε ανακοίνωση  που εξέδωσε η Γραμματεία του ΟΗΕ, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παράλληλα, δήλωσε τον έντονο προβληματισμό του για την κατάσταση στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πλήρης σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και σημείωσε τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ταυτοχρόνως, εμφανίστηκε ανήσυχος για τυχόν «βιαστικές ενέργειες» που θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες για την περιοχή και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.

Τέλος, ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για την έλλειψη προόδου σε διπλωματικό επίπεδο για τη Συρία και συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν για την αντιμετώπιση της «απελπιστικής ανθρωπιστικής κατάστασης» σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)