Πολιτική

Χθες 14:07 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 17:16

Γεραπετρίτης: Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα

Τι συζήτησε ο Υπ. Εξωτερικών με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, τους οποίους υποδέχθηκε διαδοχικά, ενώ ακολούθησαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Γεραπετρίτης: Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα
-

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενημερώνει διαδοχικά αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής, Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό σύμβουλο Δημήτρη Παπαγεωργίου, συνάντησε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου, με την Ελλάδα να καθιστά σαφείς τις κόκκινες γραμμές της. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αμέσως μετά ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή με τις απρόβλεπτες εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεγάλες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεχιζόμενη σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών για τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις.

Είμαστε πενήντα χρόνια μετά από την κυπριακή τραγωδία και πρέπει όλοι να συμβάλουμε για την επανέναρξη του διαλόγου βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Αυτή είναι η θέση της παράταξής μας και θεωρούμε πως στο τραπέζι του διαλόγου πρέπει να έχει ενεργή συμμετοχή η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πρέπει να προσπαθήσουμε να ξανασυζητήσουμε. Δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να επιτρέψουμε να επιβληθεί η ατζέντα Ερντογάν για τη διχοτόμηση του νησιού».

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευε ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών, Δημήτρης Μάντζος.

Γεραπετρίτης - Ανδρουλάκης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε διαδοχικά συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη συνάντησε τον Νίκο Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ, καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας απουσιάζει από την Αθήνα.

Γεραπετρίτης - Καραθανασόπουλος

Μετά την ενημέρωση ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Από τη συνάντηση ενημέρωσης με τον κ. Γεραπετρίτη, επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λεγόμενης “γεωπολιτικής αναβάθμισης” της χώρας, αποτελεί τον “σημαιοφόρο” των επικίνδυνων ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανταγωνισμοί οξύνονται και ο κίνδυνος επέκτασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ιδιαίτερα μετά τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Αποτελεί, δε, τον ένθερμο υποστηρικτή των προσπαθειών του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό σε συνέχεια των διευθετήσεων του Κραν Μοντανά, που προωθούν διχοτομικού χαρακτήρα “λύσεις” στη βάση των δύο “συνιστώντων κρατών”.

Κανένας εφησυχασμός δεν πρέπει να υπάρχει ούτε απ’ την πολιτική των λεγόμενων “ήρεμων νερών” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που τελικά διαμορφώνονται με βάση τις ΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις.

Ο λαός με την πάλη του πρέπει να να αντιταχθεί και να ματαιώσει κάθε επικίνδυνο σχέδιο σε βάρος του και σε βάρος των άλλων λαών της περιοχής".

Γεραπετρίτης - Βελόπουλος

Επόμενη συνάντηση του Υπ. Εξωτερικών ήταν αυτή με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε «Η Κύπρος μας παραμένει υπό βάρβαρη τουρκική κατοχή επί 50 ολόκληρα χρόνια. Το «Κυπριακό πρόβλημα» δεν είναι η «διαίρεση» αλλά η συνεχιζόμενη γενοκτονία του Κυπριακού Ελληνισμού που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Δεν νοείται λοιπόν «επίλυση», χωρίς την άμεση αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη και του τελευταίου Τούρκου εποίκου. Απελευθέρωση η μόνη λύση».

Ειδήσεις σήμερα:

Θερμοπληξία: Νεκρός 23χρονος με νοητική υστέρηση - Τον ξέχασαν οι γονείς του στο αυτοκίνητο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μέχρι 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Βιασμός - Ρόδος: 35χρονη ασέλγησε σε 20χρονη στις τουαλέτες μπαρ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)