Γενικά

24 Νοεμβρίου 2013 23:57

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Νετανιάχου με φόντο το Ιράν

Συζήτηση γύρω από την προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

-



Ο Μπαράκ Ομπάμα προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες του Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την προσωρινή συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, διαβεβαιώνοντάς τον ότι επιθυμεί να ξεκινήσει άμεσα τις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως αναφέρει το Ρόιτερς.

Η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών έγινε λίγο πριν την αναχώρησή του Αμερικανού προέδρου από τον Λευκό Οίκο για το Σιάτλ, με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζος ¨Ερνεστ να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τον κοινό τους στόχο να μην επιτρέψουν στην Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

«Συνεπείς ως προς την δέσμευσή μας για στενές διαβουλεύσεις με τους Ισραηλινούς φίλους μας, ο πρόεδρος είπε στον πρωθυπουργό ότι θέλει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ να ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις σχετικά με την προσπάθειά μας να διαπραγματευτούμε μία οριστική συμφωνία», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερές στη δέσμευσή τους απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο έχει σοβαρούς λόγους να είναι επιφυλακτικό σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)