Αθλητικά

Σήμερα 09:01

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Τι αποτελέσματα έδωσαν οι τελευταίες δοκιμές καταλληλότητας στα νερά του παρισινού ποταμού και γιατί αυτό θεωρήθηκε ακατάλληλο για τη διενέργεια των αγωνισμάτων.

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα
-

Τα προβλήματα με την ποιότητα του νερού στο Σηκουάνα όπου διοργανώνονται τα αγωνίσματα της κολύμβησης συνεχίζονται και στους Παραολυμπιακούς με τις Αρχές να μεταθέτουν τα αγωνίσματα του τριάθλου κατά μία ημέρα για τη Δευτέρα (2/9).

«Οι τελευταίες δοκιμές δείχνουν μείωση της ποιότητας του νερού στον ποταμό μετά τα επεισόδια βροχής τις τελευταίες δύο ημέρες», ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

«Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα του νερού στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου δεν είναι κατάλληλη για κολύμβηση και είναι πάνω από το όριο που έχει καθοριστεί από το Παγκόσμιο Τρίαθλο».

Οι διοργανωτές μετέφεραν την Πέμπτη (29/8) τους 11 αγώνες μεταλλίων του παρατριάθλου, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σε δύο ημέρες, σε μία ημέρα την 1η Σεπτεμβρίου λόγω των καιρικών ανησυχιών, με τις 2 και 3 Σεπτεμβρίου να έχουν οριστεί ως έκτακτες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού νωρίτερα το μήνα οι αγώνες στο Σηκουάνα αναβλήθηκαν πολλές φορές λόγω της κακής ποιότητας του νερού ενώ σάλο προκάλεσαν φωτογραφίες και βίντεο στα social media αποτυπώνουν τους αθλητές να κολυμπούν δίπλα σε αγωγούς αποχέτευσης.

Πολλοί ήταν οι αθλητές που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από το κολύμπι στο ποτάμι.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε εστίαση και σούπερ μάρκετ

Πορτογαλία - Πτώση ελικοπτέρου: 5 νεκροί ο τελικός απολογισμός (εικόνες)



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)