Αθλητικά

05 Αυγούστου 2024 22:51 Τελευταία ενημέρωση : 05 Αυγούστου 2024 23:55

Ολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” ο Καραλής στο Παρίσι

Εντυπωσιακός για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής στο επί κοντώ, που επιστρέφει στη χώρα μας με Ολυμπιακό μετάλλιο, γράφοντας ιστορία

Ολυμπιακοί Αγώνες: “Χάλκινος” ο Καραλής στο Παρίσι
-

Ο Καραλής, με εκπληκτική εμφάνιση, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 5.90 μ., τα οποία πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, και έφερε στην Ελλάδα το έκτο μετάλλιο στο Παρίσι.

Μετά την 4η θέση πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο, ο Καραλής έκανε το βήμα παραπάνω και έγραψε τη δική του ιστορία στον σημερινό τελικό στο Παρίσι, και επιστρέφει στην Ελλάδα με το έκτο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε δυναμικά από την αρχή του αγώνα, καθώς στα πρώτα του άλματα πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τα 5,50 μ. και τα 5,70 μ.

Καραλής

Εξίσου δυνατή ήταν και η συνέχεια, με τον Καραλή να περνάει τα 5,80 μ. και τα 5,85 μ. Στην πέμπτη του προσπάθεια, πέρασε τα 5,90 μ., ενώ αποτυχημένες ήταν οι απόπειρες να περάσει τα 5,95 μ. και 6 μ. αντίστοιχα.

Το μετάλλιο του Καραλή είναι το 31ο που κατακτά ο ελληνικός στίβος στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και το 128ο συνολικά. Πρόκειται επίσης για το 6ο μέχρι στιγμής μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σουηδός Αρμαντ Ντουπλάντις, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς.

Ο Σουηδός, παρόλο που κατέκτησε το χρυσό με άλμα στα 6 μ., σε επόμενη προσπάθεια πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ στα 6,10 μ., ενώ στο τελευταίο άλμα του έβαλε στόχο τα 6,25 μ., σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιός Δυτικού Νείλου: Έξαρση στη χώρα - Τα περισσότερα κρούσματα των τελευταίων 5 ετών

Κύπρος: 18χρονος κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό ανήλικης

 Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)