Κοινωνία

05 Αυγούστου 2024 23:05

Κύπρος: 18χρονος κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό ανήλικης

Πότε φέρεται να προέβη στις πραξεις αυτές ο νεαρός. Τι απαντά σχετικά με το ζήτημα της συναίνεσης του κοριτσιού. Πώς προσπαθεί να αποφύγει το δικαστήριο στην Κύπρο.

Κύπρος: 18χρονος κατηγορείται για απαγωγή και βιασμό ανήλικης
-

Κατηγορούμενος για την απαγωγή και το βιασμό μιας 13χρονης στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα είναι ένας νεαρός Κούρδος. Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, πρόκειται για έναν 19χρονο σήμερα νέο, ο οποίος φέρεται να προχώρησε στις παραπάνω πράξεις κατά ανήλικης την οποία γνώρισε σε παραλία, όταν, σε ηλικίω 18 ετών, έκανε διακοπές στο νησί της Αφροδίτης το 2023.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι ήρθε σε επαφή με την ανήλικη, αλλά αρνείται τις κατηγορίες του βιασμού.

Μάλιστα, ο νεαρός κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην εκδοθεί από την Βρετανία (όπου εντοπίστηκε) στην Κύπρο, επικαλούμενος ότι η Κύπρος είναι πολύ κοντά στην Τουρκία και ισχυριζόμενος ότι «η ζωή του είναι σε κίνδυνο από τους Τούρκους, επειδή έχει κουρδική καταγωγή».

Δικαστής στη Βρετανία αμφισβήτησε τον ισχυρισμό, ρωτώντας στον στο πλαίσιο κατάθεσης: «Εάν έτσι έχει η κατάσταση, γιατί πήγες στην Κύπρο για διακοπές πέρσι»; Ο δικαστής δεν πείστηκε από την απάντηση του νεαρού και έτσι η Βρετανία τον εξέδωσε στην Κύπρο για να συνεχιστεί η διαδικασία της εκδίκασης των κατηγοριών του. Άναψε δηλαδή το πράσινο φως, στο αίτημα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου να του επιτραπεί να αναλάβει αρμοδιότητα επί της υπόθεσης. Σύμφωνα με την απόφαση την οποία εξέδωσε το δικαστήριο της Βρετανίας, «ο ύποπτος πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017, ασυνόδευτος ανήλικος, ως μετανάστης στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε φορτηγό. Του δόθηκε άδεια διαμονής διάρκεια πέντε ετών για να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο έχοντας λάβει διεθνή προστασία».

Έχοντας, σήμερα, υποβάλει έφεση κατά της βρετανικής απόφασης που τον εκδίδει στην Κύπρο, ο άνδρας κυκλοφορεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους στο νησί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εμμανουηλίδου προκρίθηκε στον προημιτελικό των 200μ

Ιράν: ΝΟΤΑΜ για αλλαγή των πτήσεων

 Ναύπακτος: Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη για παρενόχληση ανήλικης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)