Αθλητικά

14 Ιουλίου 2024 08:16 Τελευταία ενημέρωση : 14 Ιουλίου 2024 13:53

Copa America - Μικρός τελικός: Η Ουρουγουάη τον “πήρε” από τον Καναδά στα πέναλτι (εικόνες)

Ακόμα ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο Copa America, που έφτασε πλέον στο τέλος του. Οι φάσεις και τα γκολ του μικρού τελικού Καναδάς - Ουρουγουάη.

Copa America  - Μικρός τελικός: Η Ουρουγουάη τον “πήρε” από τον Καναδά στα πέναλτι  (εικόνες)
-

 Tου Γιώργου Ανανίδα

Νικήτρια στον μικρό τελικό του 2024 αναδείχθηκε η «σελέστε» που επικράτησε κόντρα στον Καναδά, μέσω της «ρώσικης ρουλέτας».

Η Ουρουγουάη μπήκε ιδανικά στο ματς και μόλις στο 8ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Μπεντακούρ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μαξιμιλιάνο Αραούχο δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα, καθώς η προσπάθειά του σταμάτησε στον Σαν Κλερ.

Ο Καναδάς όμως, δεν άργησε να γίνει επικίνδυνος και στο 22’ ισοφάρισε με το εντυπωσιακό, ακροβατικό γκολ του Κονέ.

Η «σελέστε» απάντησε άμεσα με το γκολ του Πελίστρι, αλλά αμέσως σχεδόν ακυρώθηκε ως οφσάιντ, λόγω του εκτεθειμένου Νούνιες.

Με φόρα από την ισοφάριση η ομάδα του Τζέσι Μαρς, έψαξε το προβάδισμα στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο δεν το βρήκε χάριν αστοχίας και… Ροσέτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε. Ο Καναδάς είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 61’, όπου το σουτ του Ολουγασέγι σταμάτησε ο Ροσέτ.

Η πολύ μεγάλη φάση της Ουρουγουάης ήρθε στο 78’, με τη βολίδα του Βαλβέρδε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Καναδάς πάτησε αποφασιστικά στην περιοχή της «σελέστε» και έκανε το 2-1 με τον Ντέιβιντ, ο οποίος βρέθηκε στο σωστό σημείο για να πάρει το ριμπάουντ και να πλασάρει εύκολα.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα, όμως, δεν το παράτησε και –έστω στις καθυστερήσεις- έμεινε στη μάχη. Ο Λουίς Σουάρες ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα του Χιμένες και έστειλε το ματς στα πέναλτι.


Εκεί, οι δύο άστοχες εκτελέσεις των Καναδών έκριναν τα πάντα, με την Ουρουγουάη να ευστοχεί και στα τέσσερα δικά της. Ο Αλφόνσο Ντέιβις, μάλιστα, είχε ένα αποτυχημένο «α λα Πανένκα».

  • Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου, μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Η τελευταία αναμέτρηση του 2024 είναι ο μεγάλος τελικός στο « του Μαϊάμι, ανάμεσα σε Αργεντινή και Κολομβία και θα τον απολαύσετε τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7) στις 03:00, σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Κυριακή (χάρτης)

Εορτολόγιο - 14 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Επίθεση στον Τραμπ: “Χτυπήθηκα από σφαίρα”, λέει ο πρώην Πρόεδρος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)