Ποδόσφαιρο

01 Μαρτίου 2017 17:32

Κλείνει μέρος της Θύρας 7 για την Μπεσίκτας!

«Κεραυνός εν αιθρία» στον Ολυμπιακό με την απόφαση σοκ της UEFA να κλείσει μέρος της Θύρας 7. Τρεις χιλιάδες καθίσματα άδεια, χωρίς κόσμο στην Τουρκία.

Κλείνει μέρος της Θύρας 7 για την Μπεσίκτας!
-

Του Βασίλη Χατζηδάκη 

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» της UEFA στον Ολυμπιακό ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Μπεσίκτας για τη φάση των «16» του Europa League. Η  ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να μείνουν κενά 3 χιλιάδες καθίσματα στη Θύρα 7. Η τιμωρία έχει να κάνει με τα συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου που ακούστηκαν από τους φίλους των «ερυθρολεύκων» κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα με την Οσμανλίσπορ. 

Η UEFA είχε τιμωρήσει τους Πειραιώτες και στον προ τριετίας αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κλείνοντας τις Θύρες 3 και 4 του γηπέδου Καραϊσκάκη (χωρητικότητας 2.000 θέσεων). Η «καμπάνα» επιβλήθηκε τότε διότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναρτήσει πανό ρατσιστικού περιεχομένου στο ματς με την Άντερλεχτ, στις 10 Δεκεμβρίου του 2013. 

Μετά από συζητήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ UEFA, Ολυμπιακού και Μπεσίκτας αποφασίστηκε να μην υπάρξει παρουσία Ελλήνων οπαδών στην Τουρκία και φίλων της τουρκικής ομάδας στο Καραϊσκάκη. Οι «μαύροι αετοί» είχαν ζητήσει 5 χιλιάδες εισιτήρια ενόψει του πρώτου αγώνα στο Φάληρο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)