Ποδόσφαιρο

05 Φεβρουαρίου 2017 13:12

Νίκη - φόρο τιμής αναζητά ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ηρακλή

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ζουν και αναπνέουν για να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7. Ο Ρομαό θα πάρει το “βάπτισμα του πυρός”.

Νίκη - φόρο τιμής αναζητά ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ηρακλή
-

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Υπό κανονικές συνθήκες, ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Φάληρο θα ήταν μία ακόμη μέρα στη... δουλειά για τους “ερυθρόλευκους”, άλλη μία εντός έδρας νίκη, ένα ακόμη βήμα προς το 44ο πρωτάθλημα. Όταν, όμως, το παιχνίδι διεξάγεται μία ημέρα μετά το μνημόσυνο της Θύρας 7, τότε όλα αλλάζουν και αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Οι “ερυθρόλευκοι”, φίλαθλοι και ομάδα, έχουν την ιερή υποχρέωση να τιμήσουν τη μνήμη των 21 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια του παλιού Καραϊσκάκη στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο για όλους. Για τον κόσμο που συρρέει στο γήπεδο με ένα λουλούδι στο χέρι, για τους παίκτες οι οποίοι θέλουν να συνδυάσουν τη νίκη με μία “χορταστική” παράσταση και φυσικά για τους συγγενείς των θυμάτων, που ζουν με τη θύμηση των αγαπημένων τους προσώπων.

Ευτυχώς για τον Μπέντο, το αγωνιστικό κομμάτι δεν περνάει σε δεύτερη μοίρα, διότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ζουν και αναπνέουν για να αποτίσουν το δικό τους φόρο τιμής στα θύματα της μεγαλύτερης τραγωδίας του ελληνικού αθλητισμού. Ο Πορτογάλος προσανατολίζεται σε ολικό λίφτινγκ στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς του κυπέλλου με τον Άρη. Μόνο ο Αντρέ Μάρτινς θα διατηρήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα γκολπόστ θα επιστρέψει ο Καπίνο, με τους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα και Ντε Λα Μπέγια να συνθέτουν την τετράδα της οπισθοφυλακής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ - ΘΥΡΑ 7

Ο Αλεξίς Ρομαό θα πάρει το “βάπτισμα του πυρός”, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα της Σούπερ Λίγκα. Αν ο αμυντικός χαφ από το Τόγκο περάσει με... καλό βαθμό του “τεστ” του Ηρακλή, τότε θα πάρει το... ρόπαλο από τον Μπέντο για να “θωρακίσει” το κέντρο του Ολυμπιακού στις κρίσιμες αναμετρήσεις με την Οσμανλίσπορ για το Europa League. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μεγαλώσει ο “πονοκέφαλος” του Πορτογάλου για τον αντί-Μιλιβόγεβιτς.

Παρτενέρ του Ρομαό στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Μάρτινς, με τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει και πάλι τη “μπαγκέτα” του οργανωτή. Ο Μπράουν Ιντέγε θα αποτελέσει την “αιχμή του δόρατος”, ενώ οι Σεμπά και Μάριν θα βρίσκονται στα “φτερά” της επιθετικής γραμμής των πρωταθλητών. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λεάλι, Ανδρούτσος, Καρντόσο, Σισοκό, Ελιουνούσι, Μανθάτης και Νικολάου.

Πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και τη σκυτάλη θα πάρει το σύνθημα: “Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου”...

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)