Ποδόσφαιρο

14 Οκτωβρίου 2016 20:28

Τρεις αγωνιστικές στον Πατίτο για το χτύπημα στον Φιγκέιρας

Βαριά "καμπάνα" στον παίκτη της ΑΕΚ για το εκτός φάσης χτύπημα στον Ντιόγκο Φιγκέιρας στον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τρεις αγωνιστικές στον Πατίτο για το χτύπημα στον Φιγκέιρας
-

Με ποινή τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 200 ευρώ τιμώρησε τον Πατίτο Ροντρίγκες ο αθλητικός δικαστής, για το εκτός φάσης χτύπημα του Αργεντινού επιθετικού στον Ντιόγκο Φιγκέιρας, στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται στο δεκασέλιδο σκεπτικό της απόφασης, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα στις 6 Οκτωβρίου, κι εκείνος με τη σειρά του άσκησε πειθαρχθική δίωξη στις 10 Οκτωβρίου. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη ο Πατίτο δεν θα είναι διαθέσιμος για τους αγώνες πρωταθλήματος με ΑΕΛ (17/10) και Πανιώνιο (22/10), όπως επίσης και με την Κέρκυρα (25/10) για το Κύπελλο Ελλάδας. 

Η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ είχε κάνει λόγο για «υποκριτική κίνηση» του Πορτογάλου αμυντικού «προκειμένου να καθυστερήσει ο αγώνας ή και για να αποβληθεί ο εγκαλούμενος από το διαιτητή». Ο αθλητικός δικαστής, όμως, απέρριψε τους ισχυρισμούς «ως ουσιαστικά αβάσιμους, δεδομένου ότι αναιρούνται προεχόντως στο κρίσιμο απόσπασμα του επίμαχου αγώνα, όπως αυτό έχει αποτυπωθεί στο επισκοπηθέν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)