Ποδόσφαιρο

10 Απριλίου 2016 13:14

Από τον Βαλβέρδε στον Σίλβα

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Σίλβα έχει να γευτεί τη νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού από εποχή Βαλβέρδε.

Από τον Βαλβέρδε στον Σίλβα
-

Στο “αφιλόξενο” Αγρίνιο δοκιμάζεται σήμερα (19.00) ο Ολυμπιακός, για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν να γευτούν τη νίκη στην έδρα του Παναιτωλικού από την εποχή του Βαλβέρδε.

Σαν ψέμα ακούγεται πως το “κάστρο” της ομάδας του Αγρινίου είναι απόρθητο από την πρωταπριλιά του 2012. Με προπονητή τον Βάσκο και σκόρερ τον Κέβιν Μιραλάς, οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν με 1-0. Έκτοτε μετρούν δύο ισοπαλίες (0-0 και 1-1), κακές εμφανίσεις και πολλά παράπονα για το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.

Ωστόσο, η φετινή σεζόν έχει εξελιχθεί σε ένα σίριαλ ρεκόρ και υπερβάσεων για την “αρμάδα” του Μάρκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός του Πορτογάλου “καλπάζει” από νίκη σε νίκη, βάζοντας “πλώρη” να σπάσει άλλη μία αρνητική παράδοση στο “άντρο” του Παναιτωλικού. Παράλληλα, θα κατακτήσει το 27ο τρίποντο στην Σούπερ Λίγκα και θα πανηγυρίσει το 13ο “διπλό”, γράφοντας και πάλι μία ακόμη “χρυσή” σελίδα στη βίβλο των ρεκόρ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι αν ο στόχος της νίκης είναι ξεκάθαρος, η ενδεκάδα αποτελεί “γρίφο” για δυνατούς λύτες. Ο “άσσος” είναι ανοικτός ανάμεσα στον Ρομπέρτο και τον Καπίνο. Σε αντίθεση με τις δύο θέσεις στα άκρα της οπισθοφυλακής, οι οποίες είναι καπαρωμένες από τους Ομάρ και Μαζουάκου. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν ο Ντα Κόστα και ο Σιόβας, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Μποτία, που αγωνίστηκε βασικός στα τελευταία παιχνίδια.

Το δίδυμο του κέντρου θα αποτελέσουν οι Ζντιέλαρ και Κασάμι, καθότι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι τιμωρημένος. Ως επιτελικός μέσος θα αγωνιστεί ο Κώστας Φορτούνης, ενώ οι Πάρντο, Ερνάνι και Φουστέρ διεκδικούν τις δύο θέσεις στα άκρα της “γραμμής κρούσης”. Σε... ντέρμπι εξελίσσεται και η θέση του σέντερ φορ μεταξύ του Ιντέγε και του Πουλίδο.

Στην “ερυθρόλευκη φαρέτρα” βρίσκονται ακόμη οι Τσιμίκας, Σεμπά και Μπουχαλάκης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)