Ποδόσφαιρο

16 Μαρτίου 2014 15:57

Στα «όπλα» ο Μαρκάνο

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού κράτησαν μόνο λίγα λεπτά μέσα στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη.

-



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Ο Μάικλ Ολαϊτάν ήταν το κεντρικό πρόσωπο της μικρής «ερυθρόλευκης» γιορτής, με τον Πάολο Μασάδο να κλέβει την παράσταση, φορώντας μία περούκα. Ο Μίτσελ μοίρασε συγχαρητήρια και ο Μπάλας Μέγερι έδωσε το «σύνθημα» για το επόμενο, δείχνοντας τη φανέλα του με το νούμερο 42.

Ώρα για εφησυχασμό και χαλάρωση, όμως, δεν υπάρχει από τη στιγμή που ακολουθεί η ιστορική ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ερχόμενη Τετάρτη για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προετοιμασία των πρωταθλητών για τους «κόκκινους διαβόλους» ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, με όσους έπαιξαν στον αγώνα με τον Πανθρακικό να ακολουθούν θεραπεία και πρόγραμμα αποφόρτισης.

Το ενδιαφέρον του Μίτσελ αναμφίβολα ήταν στραμμένο στον Ιβάν Μαρκάνο και τον Χαβιέ Σαβιόλα. Τους δύο ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τραυματισμούς και δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τον επαναληπτικό στο «Ολντ Τράφορντ». Ο Ισπανός προπονήθηκε κανονικά και έθεσε υποψηφιότητα για τη μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος έβγαλε ο Αργεντινός, ο οποίος αναμένεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του ματς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ:

«Οι παίκτες του Ολυμπιακού άρχισαν από σήμερα Κυριακή την προετοιμασία τους για το εν λόγω παιχνίδι, με πρωινή προπόνηση, στο Ρέντη. Όσοι έπαιξαν χθες κόντρα στον Πανθρακικό έκαναν αποθεραπεία και πρόγραμμα αποφόρτισης. Οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Έριξαν το βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και το «χτίσιμο» της επίθεσης, από την άμυνα μέχρι το τελείωμα της φάσης. Στη συνέχεια έπαιξαν και διπλά, των 3 λεπτών το κάθε ένα, σε μικρό χώρο.

Ο Μαρκάνο γυμνάστηκε κανονικά, βγάζοντας όλο το πρόγραμμα. Ο Σαβιόλα ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος και συνέχισε με ατομικό. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ανεβάζουν ρυθμό. Κανονικά προπονήθηκε ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος στο δίτερμα πέτυχε μάλιστα ένα υπέροχο γκολ με γυριστό εναέριο σουτ. Ο Ιμπαγάσα συνέχισε με θεραπεία, ενώ ο Σιόβας ακολουθεί το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον τραυματισμό του και μέρα με τη μέρα δείχνει ολοένα και καλύτερα. Αύριο Δευτέρα η προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)