Ποδόσφαιρο

29 Ιανουαρίου 2014 07:38

Διπλό «χτύπημα» με Τρέχο και Βαλντέζ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει διπλό μετεγγραφικό «χτύπημα» μετά την παραχώρηση του Βλάντιμιρ Βάις στη Λεχβίγια και τη διαφαινόμενη πώληση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

-



Του Βασίλη Χατζηδάκη

Οι εκλεκτοί του Μίτσελ για να αντικαταστήσουν τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό και τον Έλληνα στράικερ προέρχονται από την Λατινική Αμερική. Ο λόγος για τον 26χρονο Αργεντινό Όσκαρ Τρέχο και τον 30χρονο Παραγουανό Νέλσον Βαλντέζ. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο Τρέχο μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο γαλλικό πρωτάθλημα και με τη φανέλα της Τουλούζ έχει πετύχει 2 γκολ σε 19 αγώνες. Διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και φημίζεται για την ταχύτητα του. Αγωνίζεται σε όλες τις περιφερειακές θέσεις της επίθεσης και ο Μίτσελ τον γνωρίζει από την θητεία του στο ισπανικό πρωτάθλημα με τις Έλτσε (5 γκολ σε 35 αγώνες), Ράγιο Βαγιεκάνο (10 γκολ σε 41 αγ.), Μαγιόρκα (4 γκολ σε 47 αγ.) και Σπόρτινγκ Χιχόν (10 γκολ σε 75 αγ.). Ο Τρέχο προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς.

Πιο γνωστός στους φίλους του Ολυμπιακού είναι ο Νέλσον Βαλντέζ. Ο Παραγουανός συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό ως παίκτης της Βέρντερ Βρέμης (30 γκολ σε 113 αγ.). Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ντόρτμουντ (18 γκολ σε 126 αγ.), για να ακολουθήσει η μετεγγραφή στην Χέρκουλες (8 γκολ σε 25 αγ.). Ο Βαλντέζ τέθηκε αντιμέτωπος με τον πρωταθλητή Ελλάδος ως παίκτης της Ρούμπιν Καζάν (7 γκολ σε 31 αγ.) στο Europa League πριν μετακομίσει στην Βαλένθια (9 γκολ σε 40 αγ.). Το περασμένο καλοκαίρι άφησε τις «νυχτερίδες» για τα πετροδόλαρα των Αράβων της Αλ Τζαζίρα. Ο έμπειρος επιθετικός έχει πετύχει 12 γκολ σε 66 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Παραγουάης.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκεται και ένας συμπατριώτης του Βαλντέζ. Ο λόγος για τον Ερνάν Πέρεζ, το συμβόλαιο του οποίου με την Βιγιαρεάλ (7 γκολ σε 44 αγ.) λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει σημειώσει 1 γκολ σε 19 ματς με την εθνική Παραγουάης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)