Κοινωνία

Χθες 08:33

Κακοκαιρίας συνέχεια: Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησος παίρνουν “τη σκυτάλη”

Ποια θα είναι τα επίκεντρα, η διάρκεια και  η ένταση των σημερινών φαινομένων κακοκαιρίας. Πότε αναμένεται η αποκλιμάκωση.

Κακοκαιρίας συνέχεια: Στερεά Ελλάδα, Αττική και Πελοπόννησος παίρνουν “τη σκυτάλη”
-

Ακόμα μια ημέρα έντονης καιρικής αστάθειας θα είναι το Σάββατο 31.08 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την ΕΜΥ να επικαιροποιεί το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 29.08.

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα Σάββατο 31.08, επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Σάββατο 31.08:

  • Από τις πρωινές ώρες και μέχρι αργά το απόγευμα κατά διαστήματα στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανώς στη Θεσσαλία και
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και κατά τόπους στην Ήπειρο και τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική).

Τα φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι σήμερα ίσως είναι εντονότερη η καταιγίδα στην Αττική, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι 5-6 το απόγευμα, θα έχουμε δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια. Στο επίκεντρο των φαινομένων θα είναι η Στερεά αλλά και η κεντρική και ανατολική Πελοπόννησος. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

Πρόγραμμα "Αλλάζω Θερμοσίφωνα": Αλλαγές στους τρόπους χρηματοδότησης

Εύβοια: Φωτιά σε δάσος στα Στύρα



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)