Υγεία

14 Αυγούστου 2024 11:00 Τελευταία ενημέρωση : 14 Αυγούστου 2024 20:05

Χαλκιδική - Πνιγμός 8χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο του 8χρονου στην Χαλκιδική. Ελεύθερη αφέθηκε η 19χρονη ομαδάρχισσα.

Χαλκιδική - Πνιγμός 8χρονης: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
-

(εικόνα αρχείου)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τον θάνατο ενός 8χρονου κοριτσιού σε κατασκήνωση στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, το κοριτσάκι πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν κατόπιν εισαγγελικής εντολής -, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στη συνέχεια, ελεύθερος αφέθηκε και ο 34χρονος υπεύθυνος της κατασκήνωσης ενώ αναζητείται και ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κατά πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται, θα συμπεριληφθούν -μεταξύ άλλων- η ιατροδικαστική εξέταση, όπως επίσης η αυτοψία από ειδικούς πραγματογνώμονες από τον τόπο του συμβάντος και καταθέσεις μαρτύρων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η κατασκήνωση στεγάζεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πηγές τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση.

Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Άμεσα έσπευσαν από πάνω του άτομα ώστε να το απομακρύνουν από το νερό, ενώ στο σημείο κατέφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού.

Αρχικά το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Μέσα σε λίγα λεπτά οι θεράποντες ιατροί το διασωλήνωσαν. Στη συνέχεια το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Ζηλανδία: Μεθαμφεταμίνη βρέθηκε σε γλυκά που μοίραζε φιλανθρωπική οργάνωση

Άγρια δολοφονία 6χρονου: Η μητέρα με τον σύντροφό της τον έστησαν στον τοίχο και τον πυροβολούσαν

Τήνος: Συμπλοκή επιβατών σε πλοίο με προορισμό τη Ραφήνα - Αναφορές για όπλο (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)