Αστυνομικό Δελτίο

18 Ιουνίου 2018 14:47

Αυτή είναι η γυναίκα που “θησαύρισε” τάζοντας διορισμούς σε πρεσβείες

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία της 57χρονης, η οποία κατηγορείται ότι εξαπατούσε συστηματικά πολίτες...

Αυτή είναι η γυναίκα που “θησαύρισε” τάζοντας διορισμούς σε πρεσβείες
-

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες της 57χρονης ημεδαπής, η οποία κατηγορείται ότι εξαπατούσε συστηματικά πολίτες.

Συγκεκριμένα, επικαλουμένη «γνωριμίες», υποσχόταν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε πρεσβείες ξένων χωρών, πολυεθνικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρίες, αποκομίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η γυναίκα συνελήφθη την 6 Ιουνίου 2018, στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για την Κούβαρη Άννα του Παναγιώτη και της Αλεξάνδρας, γεννηθείσα την 6-10-1961 στον Πειραιά.

57χρονη - πρεσβείες

Καλοντυμένη, με ωραίους τρόπους και πειθώ εδώ και περίπου δύο χρόνια προσέγγιζε τα θύματά της και υποσχόταν υψηλές θέσεις με αντίστοιχες αμοιβές στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, στην Αθήνα.

Η δράση της συλληφθείσας προσδιορίζεται την τελευταία τουλάχιστον διετία, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει 280.000 ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι της και σε πολυτελές όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα της.

Ακόμα και μπροστά στους αστυνομικούς η 57χρονη δεν παραδέχθηκε το παραμικρό. «Σας παρακαλώ, με υποτιμάτε, μου μιλάτε πάρα πολύ άσχημα. Με έχετε πάρει με στραβό μάτι και θα δείτε ότι κάνετε λάθος» ήταν μερικές από τις κουβέντες της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)