Αστυνομικό Δελτίο

05 Φεβρουαρίου 2017 12:39

Αναβίωση της οργανωμένης μαφίας στη Δυτική Αττική “βλέπει” η ΕΛΑΣ

"Ξαναχτυπά" η μαφία της Δυτικής Αττικής. Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. Ποιοι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Η προτεραιότητα της αστυνομίας.

Αναβίωση της οργανωμένης μαφίας στη Δυτική Αττική “βλέπει” η ΕΛΑΣ
-

Προβληματισμός επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι η οργανωμένη μαφία επέστρεψε στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, στο μικροσκόπιο έχουν μπει ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίοι φέρονται ως βασικοί ύποπτοι για το ρόλο του «εγκεφάλου» και του εντολοδότη.

«Στη Δυτική Αττική έχουμε το βαρύ έγκλημα που προέρχεται από ομογενείς (Ρωσία, Καζακστάν) και το χαμηλότερης έντασης έγκλημα που προέρχεται από Ρομά. Εχει παρατηρηθεί, ωστόσο, συνεργασία ανάμεσά τους. Τον αρχηγικό ρόλο τον έχουν οι ομογενείς, που δεν αποκλείεται να παίρνουν μερίδιο της λείας από επιθέσεις που κάνουν Ρομά. Ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο ενεργοποίησης μέχρι πρότινος ανενεργών συμμοριών», λέει χαρακτηριστικά αστυνομική πηγή στην εφημερίδα.

Παράλληλα, η αστυνομία εκτιμά ότι η έξαρση επιθέσεων με στόχο χρηματοκιβώτια εταιριών στα δυτικά και βόρεια προάστια συμπίπτει χρονικά με αποφυλακίσεις ποινικών. Πρόκειται για άτομα που είχαν κατηγορηθεί για προστασία, ληστείες και οπλοκατοχή.

Προτεραιότητα όμως για την ΕΛΑΣ έχει η εξάρθρωση των περίφημων «ληστών των χρηματοκιβωτίων», που έχουν χτυπήσει σε δεκάδες επιχειρήσεις.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)