Γενικά

18 Ιουνίου 2016 14:08

Τουρκικές “τρύπες” στα σύνορα λόγω Μπαν Κι Μουν

Από όταν ανακοινώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ ως σήμερα, εκατοντάδες πρόσφυγες "πέρασαν" στα ελληνικά νησιά.

Τουρκικές “τρύπες” στα σύνορα λόγω Μπαν Κι Μουν
-

Αύξηση στις προσελεύσεις προσφύγων έχει καταγραφεί από τη μέρα που ανακοινώθηκε η επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Συνολικά 185 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου, από τις τουρκικές ακτές από τις 9 Ιουνίου, ημέρα ανακοίνωσης της επίσημης επίσκεψης του Μπαν Κι Μουν στην Ελλάδα.

Την ημέρα εκείνη, είχαν καταγραφεί 8286 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με τη σημερινή καταγραφή, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, βρίσκονται 8471 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Άγκυρα έχει καιρό τώρα που «παίζει» με τη συμφωνία που έχει κάνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το διακύβευμα της τουρκικής πλευράς είναι η απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της Σένγκεν, ενώ η ευρωπαϊκή πλευρά επιμένει σε αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία στην Τουρκία, η οποία ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο σε ποινικές διώξεις κατά των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος.

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή άνοιξε ακόμα περισσότερο το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Δείτε τις καταγραφές του αρμόδιου οργάνου για τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που καταγράφηκαν την ημέρα ανακοίνωσης της επίσκεψης του Μπαν Κι Μουν, σε σύγκριση με τη σημερινή καταγραφή.

 Ροές - πρόσφυγες

Προσφυγικές Ροές

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)