Γενικά

28 Απριλίου 2016 12:37

Δόκιμος μοναχός έκλεψε πολύτιμα κειμήλια και χρήματα από μονή

Ένας 45χρονος Ρουμάνος κατάφερε να ξεγελάσει τους μοναχούς που τον δέχτηκαν στο μοναστήρι και «έγδυσε» τη μονή στην πρώτη ευκαιρία.

Δόκιμος μοναχός έκλεψε πολύτιμα κειμήλια και χρήματα από μονή
-

 

Ανάστατοι είναι οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς, από τη στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης με θύτη ένα 45χρονο Ρουμάνο, τον οποίο είχαν δεχτεί στη μονή ως δόκιμο μοναχό.

Ο δράστης πριν από χρονικό διάστημα περίπου δυο μηνών, είχε καταφύγει στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία βρίσκεται στο δρόμο προς τη Μελιβοία, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αγιά.

Ζήτησε να παραμείνει στο μοναστήρι ως δόκιμος μοναχός και σε σύντομο χρονικό διάστημα «κέρδισε» τους πάντες με την ευγένεια και την αφοσίωση του. Πριν από λίγες ημέρες ο ηγούμενος μαζί με τους μοναχούς πήγαν στη Θεσσαλονίκη για υπόθεση της μονής και ο δράστης βρήκε την ευκαιρία να κλέψει ότι πολύτιμο βρήκε.

Πήρε μαζί του μια ασημένια λειψανοθήκη στην οποία εδώ και 30 χρόνια φυλάσσονταν ελάχιστα λείψανα του Αγίου Αιμιλιανού, δύο εικόνες (μία της Παναγίας και μία δεύτερη με τα Εισόδια της Θεοτόκου) αρχαιολογικής αξίας καθώς φιλοτεχνήθηκαν τον 18ο αιώνα, δύο Ευαγγέλια του 19ου αιώνα (Βενετίας), έναν φορητό υπολογιστή (laptop) αλλά και μετρητά ύψους περίπου 4.000 ευρώ που φυλάσσονταν για τις ανάγκες της Μονής σε διάφορα μέρη.

Ο δόκιμος μοναχός καταζητείται πλέον από την αστυνομία η οποία με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που συγκέντρωσε τον «τοποθετεί» και σε ανάλογη περίπτωση κλοπής σε ναό της περιοχής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)