Γενικά

19 Μαρτίου 2015 15:51

Τι είπε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σε φίλο του λίγο πριν την εξαφάνισή του

Επιστολή διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στην Γαλακτοκομική Σχολή είχαν υπογράψει οι σπουδαστές της, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τον περασμένο Νοέμβριο.

-

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του 20χρονου αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Μόλις δύο ημέρες πριν εξαφανιστεί, ο Βαγγέλης πήγε μια βόλτα με τους φίλους του στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Εκεί, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου στο STAR, ο Βαγγέλης ρώτησε έναν από τους συμφοιτητές του: «Αν χανόμουν, θα με αναζητούσες;» κι εκείνος του απάντησε «και βέβαια και θα σε έψαχνα, αν χανόσουν».  

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν ένας από τους 94 σπουδαστές που υπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας για τις συνθήκες στην Γαλακτοκομική Σχολή, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι σπουδαστές έστειλαν την επιστολή στη Διεύθυνση της Σχολής, στη Διοίκηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Περιφέρεια Ιωαννίνων, αλλά και σε όλους τους βουλευτές του νομού. Με την επιστολή τους ζητούσαν να ληφθούν μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες και απειλούσαν με δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Ζούμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες», έγραψαν οι σπουδαστές και εξηγούσαν ότι στην εστία γίνεται το αδιαχώρητο, κάθε τουαλέτα και μπάνιο αντιστοιχεί σε δέκα παιδιά, οι μισές τουαλέτες είναι βουλωμένες, δεν υπάρχει ζεστό νερό στο μπάνιο, δεν λειτουργούν τα πλυντήρια, τα καλοριφέρ είναι χαλασμένα και στις αίθουσες επικρατεί παγωνιά, στην τραπεζαρία πέφτουν σοβάδες την ώρα του φαγητού μέσα στα πιάτα τους, ενώ «κάποιοι μαθητές λένε ότι έχουν δει και ποντίκια να κυκλοφορούν στο εστιατόριο».

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)