FLife

Σήμερα 09:52

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλέν Ντελόν


Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Αλέν Ντελόν

-

Από την ζωή έφυγε σε ηλικία 88 ετών ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς, ο Αλέν Ντελόν.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του, με ένα δελτίο τύπου στο οποίο ζήτησε από όλους να σεβαστούν τις δύσκολες ώρες τους.

 «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούκα, ο Άντονι και (ο σκύλος του) Λούμπο, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Λίγα λόγια για τον Αλέν Ντελόν

  • Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω, του Ιλ-ντε-Φρανς, ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού.
  • Οι γονείς του, Εντίτ και Φαμπιάν Ντελόν (1904–1977), χώρισαν όταν ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών και έτσι οδηγήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.
  • Το 1960, εμφανίστηκε στην ταινία Γυμνοί στον ήλιο (Plein Soleil) δίπλα στον Μορίς Ρονέ σε σκηνοθεσία Ρενέ Κλεμάν, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ της Πατρίσια Χάισμιθ.
  • Η φήμη του ενισχύθηκε περαιτέρω όταν δούλεψε ξανά με τον Λουκίνο Βισκόντι για τον Γατόπαρδο με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Κλαούντια Καρντινάλε.
  • Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας που είχαν επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του. Το 2019 υπέστη εγκεφαλικό, ενώ το 2022 παρουσίασε λέμφωμα.

Αλέν Ντελόν

 

 

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)