Πολιτική

Χθες 15:37

Μεταναστευτικό: Συνάντηση Μητσοτάκη - Φεϊχό στο Μαξίμου (εικόνες)

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομία και στο μεταναστευτικό.

Μεταναστευτικό: Συνάντηση Μητσοτάκη - Φεϊχό στο Μαξίμου (εικόνες)
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (PP) Alberto Nunez Feijoo.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με αιχμή την οικονομία και το μεταναστευτικό, όπου συζητήθηκαν οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης υποδοχής.

Μητσοτάκης - Alberto Feijoo

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη και προστασία των συνόρων, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα, η Διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με την αντιπροσωπεία του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, με επικεφαλής τον κ. Alberto Nunez Feijoo, Πρόεδρο του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, και τους κ. Esteban Gonzalez Pons, Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων, την κα. Ana Alos, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα Ένταξης/Ενσωμάτωσης, τον κ. Juan Bravo, Γενικό Γραμματέα Οικονομίας, και τον κ. Ildefonso Castro, Γενικό Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Ισπανικό Λαϊκό Κόμμα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκε στο επίκεντρο το ζήτημα της μετανάστευσης και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ισπανία, ενώ συζητήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι δύο χώρες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, ιδίως ενόψει των πρόσφατων εξελίξεων στην Ε.Ε.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει σημαντικό βάρος στο μεταναστευτικό,  έχει υπερασπιστεί και συνεχίζει να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού που δεν απασχολεί μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Επεσήμανε δε ότι η σημασία της συνθήκης Σένγκεν και της συνολικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, οφείλει να τηρεί την ισορροπία μεταξύ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, της ασφάλειας των συνόρων και της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος, κ. Alberto Nunez Feijoo, επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα και ότι η Ευρώπη οφείλει να στηρίξει τις χώρες πρώτης υποδοχής. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ερυθρά Θάλασσα - “Sounion”: Επιχείρηση διάσωσης από ελληνικό πλοίο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης, ο “εμφύλιος διαρκείας” και η νέα διάσπαση στον ορίζοντα

Τουρκία: Η “Γαλάζια Πατρίδα” επίσημα στα σχολικά βιβλία (εικόνες) 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)