Πολιτική

Χθες 19:22

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση Κασσελάκη, τα τηλέφωνα και η Πολιτική Γραμματεία (βίντεο)

Άναψαν για τα καλά τα "αίματα" στον ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα να είναι ένα "είναι έκτπωτος ο Στέφανος Κασσελάκης";

ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση Κασσελάκη, τα τηλέφωνα και η Πολιτική Γραμματεία (βίντεο)
-

Του Γιάννη Τσακίρη από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

Λίγο πριν την σύγκλιση έκτακτης Πολιτικής Γραμματείας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις αλλά και το παρασκήνιο είναι πλούσιο. 

Όπως φαίνεται, ο “κύβος ερρίφθη” και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει την απόφαση να είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα οι στενοί του συνεργάτες αποκαλύπτουν πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα και από το πρωί είχε μια σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κινήσεις που δείχνουν πως η μάχη θα δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Και έχει σημασία που η διαρροή τον αναφέρει ως “Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ” καθώς φούντωσε τις τελευταίες ώρες ο καυγάς για το αν είναι έκπτωτος ή όχι ο Στέφανος Κασσελάκης, αν καλώς σφραγίστηκε ο 7ος όροφος της Κουμουνδούρου ή όχι…

Μάλιστα η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου συγκαλεί εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία γι’ αυτό ακριβώς το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 από το πρωί “έσπασαν τα τηλέφωνα” στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που διαμαρτύρονταν έντονα, τονίζοντας πως κακώς εκδιώχθηκε από το γραφείο του και πως παραμένει Πρόεδρος μέχρι το Συνέδριο.

Αυτό που σημείωναν από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη είναι πως κατά το νόμο και σύμφωνα με το καταστατικό Πρόεδρος του κόμματος έως το έκτακτο συνέδριο είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, “άναψαν τα αίματα” με μία στιχομυθία και τηλεφωνήματα του Στέφανου Κασσελάκη στην Ράνια Σβίγκου για να δοθεί μια απάντηση σχετικά με το ζήτημα.

Ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε χθες στην γραμματέα Ράνια Σβίγκου και της έθεσε το εξής ερώτημα: διοικητικά και ποινικά ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;

Δεν έλαβε απάντηση και κατόπιν στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης και της έθεσε ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

Η κυρία Σβίγκου κατά πληροφορίες παρέπεμψε τον κ. Κασσελάκη στον διευθυντή του κόμματος Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Και τότε, ο κ. Μαυροκεφαλίδης στην ίδια ερώτηση φέρεται να του απάντησε ότι «την ευθύνη για το κόμμα την έχεις εσύ, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο».

Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να του έχει απαντήσει «πώς θα σου υπογράψω πληρεξούσιο, αν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;».

Έκτοτε ο κ. Κασσελάκης δεν έχει αποκαλύψει τι προτίθεται να κάνει στο εξής αλλά αμέσως μετά, η κυρία Σβίγκου προχώρησε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ.

Οι «87» την ίδια ώρα κάνουν επαφές για να κλειδώσει ο εκλεκτός τους με τον Διονύση Τεμπονέρα να είναι το πρόσωπο που πιέζουν για να πει το ναι και να μπει στην κούρσα της ηγεσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παράσυρση - Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα στον οδηγό που “είχε πιεί ένα τσίπουρο”

Τουρκικό ΥΕΘΑ: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους

Λύτρας: Η αποφυλάκιση, η νέα “συγγνώμη” και οι όροι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)